Csodálatos volt!

2023.12.07. 18:59

Ezzel nem lehet betelni - Téli mesevilág a belvárosban (galéria, videó)

Több év, sőt, talán több évtized is eltelt már azóta, hogy a Nagyszakállút igazi hóesésben köszönthettük

Szanyi-Nagy Judit

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ebben az évben mégis megadatott a lehetőség, hogy a gyermekek megyeszerte a nagy fehér pelyhek leple alatt szavaljanak el egy-egy verset, énekeljenek el egy-egy mondókát a finomságokat tartalmazó mikuláscsomagok átvételének reményében. 

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

December 6-án azonban nemcsak a Télapót keresve, de „általánosságban” is érdemes volt a székesfehérvári belvárosban sétát tenni – amit nem mellesleg december bármelyik estéjén melegen ajánlunk. Fejér megyeszékhelyén ugyanis az ország egyik leghangulatosabb adventi vására található meg az idén: a város karácsonyfája körül ezúttal is zakatol a kisvonat, a Vasvári Pál utcában pedig a mesebeli manóváros „lakásai” fogadják a kíváncsi szemek tulajdonosait. 

A hangulatot az egymást érő világító fényfüzérek fokozzák, amelyek hol indaként, hol pedig gömb alakban árasztanak melegséget a hidegebb napokon, estéken. A Városháza ablakaiban – a hagyományokhoz híven – december 1-jétől 23-áig 17.30-kor az adott naphoz kapcsolódóan élő adventi naptár nyílik. A fényjátékkal is tarkított Országalma környékétől kicsit odébb sétálva, a Zichy ligetben négy formás kis fenyőfa várja közösségi karácsonyfa néven, hogy rájuk díszek kerüljenek, s ugyanitt a korcsolyázás szerelmesei is kiélhetik vágyaikat a megújult, hosszabb korcsolyapályán.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 Ha pedig megéheznénk vagy megszomjaznánk, biztos, hogy nem kell messzire mennünk a megoldásért: árusok tucatja kínálja portékáját Székesfehérvár lüktető szívében, amelybe az étel-ital árusítása is beletartozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában