A kiskutya egy hétig volt rehabilitáción

2023.12.31. 11:00

Ez lett a megtaposott fehérvári kutya sorsa

Óriási port kavart az állatbarátok körében annak a kutyának az ügye, melyet kegyetlenül megvert, rugdosott és pórázon pörgetett a gazdája Székesfehérváron. Megkérdeztük, mi lett a szerencsétlenül járt eb sorsa.

S. Töttő Rita

Fotó: FEMA Állatmentők

Talán még emlékeznek a kedves olvasók, nézők arra az elképesztően döbbenetes videófelvételre (de ha nem, itt megnézhető), amelyben jól láthatóan kegyetlenül ver, tapos és rugdos egy kutyát valaki az utcán. Az eset Székesfehérváron történt, mely után a szemtanúk nem nyugodtak: a rendőrség mellett a Fema Állatmentő Egyesülethez fordultak, hogy segítsenek kimenteni a kutyát a gazdától, akinél ott hagyták a megvert jószágot a hatóságok. Az állatmentők nem tétlenkedtek, kisebb rábeszélés után meg is kapták a kutyát, amely örömmel tartott velük.

Mint kiderült, a jack russel terrier a Bányató fekete hattyúját támadta meg, amely el is pusztult ezután. Ezért kapta a büntetést az állat. A kiskutya egy hétig volt rehabilitáción, melynek során testi és lelki vizsgálatokon is átesett – árulta el a feol.hu-nak Turczer Edina, a Fema vezetője. Az állatorvos megállapította: a kutyának egy csontja sem tört el. Az eb törzskönyves volt, így eredeti tenyésztőjéhez is eljutottak, aki visszavette az állatot. Úgy tudjuk, azóta külföldi örökbefogadóhoz került a kutya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában