Ezt senki sem érdemli

2023.12.12. 16:55

Durván kínozta a kutyát a fehérvári férfi - ez volt a büntetése a fekete hattyúért (videó)

Kevés kegyetlenebb videó került a Fema Állatmentő Egyesülethez: perceken át kínoz és ver egy kutyát a gazdája Székesfehérváron, az Öreghegyen. Ő az a szerencsétlen jószág, amely megtámadta a fekete hattyút a bányatónál. De amit kapott, azt senki nem érdemli.

S. Töttő Rita

Fotó: FEMA Állatmentők

Tapossa, rúgja, pörgeti a pórázon a férfi a hóval borított utcán a kutyát – ez látszik azon a kamerafelvételen, amely a napokban a Fema Állatmentő Egyesülethez került. Mint kiderült, azért juttatták el a videót az állatmentőknek, mert a rendőrségi feljelentés után sem történt semmi: a szerencsétlen kutya továbbra is kínzójánál maradt.

Az állatvédők mindent kiderítettek, amit csak lehet, az Öreghegyen élő kutyatartóról, s el is mentek hozzá.

- Alig aludtunk az éjjel, miután megnéztük ezt a felvételt. Elképzelni nem tudtuk, mit élhetett át az az állat és hogy mi történhetett vele a kínzás után. A férfi átadta a kutyát nekünk, most állatorvos vizsgálja. Első ránézésre nem látszik rajta sérülés, de az biztos volt már a helyszínen, hogy retteg a gazdájától a kutya. Azonnal hozzánk szaladt – mondta Turczer Edina, a Fema vezetője a feol.hu-nak. Azt is megtudták, hogy ez a kutya támadta meg a fekete hattyút a bányatónál, amely végül elpusztult, s amelyről a közösségi oldalakon is számos fotó jelent meg. Egy ottani hozzászólásban írta valaki: a kutya gazdája vállalja a felelősséget. De erre senki nem számított, nem gondolt. A legjobb, ami történhetett a kutyával, hogy a szemtanúk nem hagyták annyiban a dolgot és mindent megtettek a kutyáért. Kérdéseinkkel a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk: szeretnénk megtudni, lesz-e folyománya az ügynek.

A rendőrség a feol.hu-nak elmondta:  az ügyben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a kutya gazdájával szemben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában