Sportcsarnokot adtak át Sárbogárdon

2023.12.06. 17:30

Évtizedes álom valósult meg Dél-Fejér szívében (videó, galéria!)

Ami ma még lehetetlen, az holnap megvalósulhat – idézte Öveges József Kossuth-díjas főiskolai tanár, fizikai szakíró, a természettudományos ismeretterjesztés kiemelkedő alakjának szavait Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára szerdán Sárbogárdon, a város multicsarnokának ünnepélyes átadásán. Ünnepi műsort adott a Sárbogárdi Zengő Óvoda.

Kecskés Zoltán

Schmidt Ádám: Elsődleges feladata az új sportcsarnoknak, hogy megszólítsa az embereket a sport nyelvén.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Schmidt Ádám felidézte, hogy ami két éve lehetetlennek tűnt, az az összefogásnak és az áldozatos sárbogárdi munkának köszönhetően mára valósággá vált. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy a legnagyobb kihívás ma, hogy a fiatalokat és az időseket megszólítsák a sport által, ezért – véleménye szerint –, akkor lesz teljes értékű az átadott sárbogárdi sportcsarnok, ha reggeltől estig tele lesz élettel, az óvodásoktól iskolásokon át az idősekig meg tudja szólítani a környéken élőket. Kitért arra is, hogy a sport által mindenkinek jobb élete lesz, ezért elsődleges feladata az új sportcsarnoknak, hogy megszólítsa az embereket a sport nyelvén. 

Varga Gábor, Dél-Fejér országgyűlési képviselője az ünnepi eseményen Jókai Mór ­szavait idézte. Eszerint, csak az ­tudja, meddig mentünk, aki látta, honnan indultunk el.  Varga Gábor arról beszélt, hogy Sárbogárd és a térség évtizedes álma volt e sportcsarnok, amely egy egyedi Kormánydöntésnek köszönhetően mára elkészült és így egy olyan sportközpont alakult ki a városban a szomszédos uszodával és futballpályákkal együtt, amely valamennyi sportág otthona lehet és amellyel sok gyermek és szülő, egy térség álma, régi vágya teljesült be. A térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy Magyarország Kormánya elkötelezett az egészséges életmód terén, ami tetten érhető Dél-Fejérben is, hiszen az elmúlt évtizedben sorra újultak meg óvodai és iskolai tornaszobák, tornatermek, továbbá két uszoda is épült.

Sükösd Tamás, a város polgármestere a szalagátvágást követő pohárköszöntőjében Kemény Dénes szavait idézve elmondta, hogy a kapufa éle igazságos, és annak pattan befelé a labda, aki a hétköznapokban többet tett a siker érdekében. A városvezető az öröm és hála hangján szólt a jelenlévőkhöz és mindenkinek megköszönte, aki valamilyen módon hozzájárult a sárbogárdi álom megvalósulásához. 

Bruttó 2,287 milliárd forintból, százszázalékban állami támogatásból épült meg a Sárbogárdi Városi Sportcsarnok.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyag szerint, a sportcsarnok tervezése 2013-ban kezdődött, míg a kivitelezés valamivel több mint egy év alatt zajlott le. A létesítmény a legkorszerűbb felszereléssel lett ellátva, és napi szinten több száz gyermek használja majd a helyi és a környékbeli sportegyesületeivel együtt. A beruházás több mint két milliárd forintba került és a magyar Kormány támogatásával valósult meg, százszázalékosan állami forrásból.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában