Ültetés

2023.12.14. 17:21

Évről-évre több százas nagyságrendben bővítik Fehérvár faállományát

A Virágos Magyarország mozgalomtól ajándékba kapott puszta szilt ültették el a városgondokság kertészei csütörtökön a Petőfi parkban.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Bácskai Gergely

A városi honlap, a szekesfehervar.hu arra is emlékeztetett, hogy az idén harminc éves városszépítő versenyen jubileumi díjat is kapott Székesfehérvár, mint a mozgalom legaktívabb és legeredményesebb városa a saját kategóriájában. A többször iskolázott puszta szil jelképként emlékeztet mostantól a hosszú évek, évtizedek kertészeti munkájára, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy így nézzen ki a város.

"Az ajándékba kapott fa "jelképe a munkánknak, hiszen csak idén mintegy hétszáz fát ültetünk el városszerte" - mondta a helyszínen Bozai István városgondnok. Lehrner Zsolt alpolgármester megköszönte a városgondnokság kollégáinak munkáját, majd felidézte: Székesfehérvár rendelkezik a legtöbb helyezéssel és a legtöbb részvétellel a Virágos Magyarország verseny elmúlt 30 évében nagyváros kategóriában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában