Fontos döntések a székesfehérvári közgyűlésen

2023.12.08. 14:00

Díjátadás és stratégiai témák a Városháza Dísztermében

Székesfehérvár képviselőtestülete pénteken délelőtt tartotta rendes közgyűlését a Városháza Dísztermében, ahol számos fontos napirendi pont került megvitatásra.

Hajdú Marianna

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A közgyűlés előtt közmeghallgatást tartottak, amelyen a város önkormányzatát, intézményeit és közszolgáltatásait érintő energiahelyzetről is tájékoztatták a résztvevőket.

Az esemény kiemelkedő pillanata volt, amikor a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség az idén májusban alapított „Lakossági Szabadidősport Támogatásáért” díjat áadta Székesfehérvár Önkormányzatának, mely elsőlént kapta meg ezt az elismerést. A díszes serleget, amely a lakossági szabadidősport jelentős támogatását ismeri el, Cser-Palkovics András polgármester vette át.

Ezenkívül átadták az „Érdy János Emlékérmet” is, amelyet idén Kulcsárné Németh Mariann, a helyi idegenvezetés emblematikus alakja, a Szent István Király Múzeum korábbi vezető teremőre kapott. Mariann, aki több mint három évtizede mutatja be Székesfehérvár szépségeit, jelenleg a Tourinform Székesfehérvár kötelékében dolgozik, és számos tematikus városnéző útvonalat hozott létre.

A közgyűlésen többek között tárgyalták a 2024. évi átmeneti gazdálkodásról szóló önkormányzati rendeletet, a 2023. évi költségvetés módosítását, valamint a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők jogviszonyának és a települési támogatások programjainak módosítását. A városi infrastruktúrát és ingatlanokat érintő rendeletek módosításai is szóba kerültek, illetve a parkolási rend rendeletének módosítása is napirenden volt.

A közgyűlés napirendi pontjai között számos fontos javaslat szerepelt, többek között a 2024-es átmeneti gazdálkodás, a 2023-as költségvetés módosítása, valamint a város és önkormányzati szervek belső ellenőrzési tervei. Kiemelkedő téma volt a 2024. február 1-jétől Székesfehérváron, környékén és Fejér vármegyében ellátandó ügyeleti szolgáltatások átvételének kérdése.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere szerint az egyeztetések sikeresek voltak az Országos Mentőszolgálat és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezetésével, és a változások mind szakmailag, mind logisztikailag előnyös döntések. Az új rendszerben a gyermek- és felnőtt ügyelet, valamint sürgősségi ellátás is helyet kap egymás mellett.

A közgyűlés zárásaként a város 2024. évi első félévi munkatervét is megtárgyalták, és tájékoztatást kaptak az önkormányzati képviselők kötelezettségeinek teljesítéséről.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában