Most van igazán ünneplőben

2023.12.21. 17:30

Bogárháton a városban

A kicsi kocsi most nem száguld, hanem karácsonyi hangulatban van itt: Városház tér. Egy karácsonyi díszítésű oldtimer, egy a Volkswagen Bogár áll a Városház téren. A gépjármű tulajdonosa, Sáfár Dániel számára az ötletet ehhez a kiállításhoz, hogy több európai nagyvárosban, legutóbb éppen Prágában találkozott karácsonyi díszbe öltözött oldtimer-ekkel.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Először csak annyit szerettek volna, hogy egy fotó erejéig bejöhessenek a városba, lefényképezni a karácsonyi díszbe öltözött belvárosban a hasonlóan ünnepi fényektől csillogó népautót. Aztán engedélyt kaptak arra, hogy csütörtökön késő délután kiállítsák az autót a Városház téren. 

–Mások kukásautót akarnak vezetni kiskorukban, én meg versenyautó sofőr akartam lenni, Herbie miatt, így lett ez a mániám. Maga az autó 54. életévében van, 1969-es gyártású Volkswagen Bogár, amit édesapámmal, unokatestvéremmel és egy barátunkkal együtt díszítettünk. Három napig tartott, mire mindennel elkészültünk és hozzávetőlegesen 120 méter LED fut végig az autón, méghozzá kétoldalú ragasztóval rögzítve.  

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A díszítés valóban nem lehetett kis munka, hiszen a karácsonyfától kezdve a télapó szánján és Rudolfon át az ajándékdobozokig minden megtalálható a kicsi kocsin. És persze mindezt úgy kellett megoldani, hogy a tökéletes állapotba hozott Dudu hófehér dukkója, vagy a csillogó króm alkatrészek fénye megmaradjon. 

A kiállítás sikere nem maradt el, a bogárhátú éppen a Betlehem és a város karácsonyfája közé került, így nem volt olyan járó-kelő, aki ne látta volna akár egy pillanatra is a hófehér, de színes és csillogó rakománnyal teli autót. Sokan fényképezkedtek vele, mellette, és aki bátortalan volt, annak a tulajdonos, Sáfár Dániel, vagy unokatestvére Somogyi Patrik szaloncukrot osztott, hátha úgy még a legfélénkebbek is közel mernek menni a megvalósult gyerekkori álomhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában