Energetikai felújítás

2023.12.06. 11:30

Az épületben melegebb van, a számla mégis alacsonyabb

Újabb székesfehérvári oktatási intézmény energetikai felújítása valósult meg abból az 1,583 milliárd forint vissza nemtérítendő európai uniós támogatásból, melyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata kifejezetten szociális-nevelési -és oktatási intézmények energetikai korszerűsítésére fordított.

Borsányi Bea

Az új nyílászárók is hozzájárulnak ahhoz, hogy melegebb van az épületben

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

November elején a Táncsics Mihály Általános Iskolában adtak át hasonló felújítást, de az említett forrásból történt meg korábban a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményének energetikai felújítása is. A projekt záróakkordjaként szerda délelőtt a Munkácsy Mihály Általános Iskola aulájában adták át hivatalosan az intézmény energetikai felújítási munkálatait, melynek során – a többi intézményhez hasonlóan - itt is megtörtént a homlokzat hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet hő-, és vízszigetelése, valamint a napelemes rendszert kiépítése. Ahogy azt Mészáros Attila, alpolgármester elmondta, a felújításra mintegy 350 millió forintot költöttek.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Tóth Péter, az iskola igazgatója hozzátette, az 1966-ban épült iskola első komolyabb felújításai zajlottak az intézményben annak átadása óta. Szintén egy városi programnak köszönhetően, újultak meg az épület vizesblokkjai, ezt követte az energetikai korszerűsítés, aminek köszönhetően nem csak érezhetően melegebb van az iskolában, de az energiaszámlák is alacsonyabbak. Némi humorral fűszerezve azzal a közismert mondással zárta, hogy egy felújítás során kétszer örül az ember: amikor jönnek és amikor mennek a mesterek. Ezzel utalt arra, hogy a felújítás tanítási időben, tanév közben folyt, amiből adódtak nehézségek is, de szerencsére ezeket sikerült a kivitelezővel közösen megoldani.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában