Örömteli meglepetés

2023.12.19. 18:30

Állami gondozott gyerekeket ajándékoztak meg Fehérvár Angyalai (Videó)

Ünnepi műsorral és ajándékcsomagokkal várták karácsony közeledtével a Befogadlak Baptista Gyermekotthon lakóit, akik izgatottan fedezték fel, mi mindent rejt a meglepetéscsomag.

Héjj Vivien

Nagy izgalommal bontogatták a csomagokat a gyerekek

Fotó: Simon Erika

Székesfehérvár önkormányzata még 2010-ben indította el Fehérvár Angyalai nevű karácsonyi adományozó akcióját, melynek keretében minden esztendőben más-más célcsoportoknak teszik szebbé karácsony ünnepét. Az idei évben a Befogadlak Baptista Gyermekotthonban nevelkedők kaptak meghívást a Hiemer-ház báltermébe, ahol a tizenegyedik alkalommal megrendezett akció keretében zenés műsorral, ajándékokkal és finom falatokkal várták a gyerekeket.

– Advent legszebb üzenetei jönnek elő ezen a programon, amikor Fehérvár Angyalai jóvoltából köszönthetjük azokat a gyermekeket, fiatalokat, akiknek bizony az élet sok-sok nehézséget rejtegetett. Fontos, hogy örömet tudjunk nekik okozni. A csomagokat, amiket sokak segítsége, támogatása révén átadhatunk, pártállástól függetlenül adjuk át, ezzel is jelezve, hogy a karácsony tényleg egy szent ünnep, a várakozás pedig arra szolgál, hogy ezeknek a gyerekeknek örömet okozzunk – mondta az akcióról Cser-Palkovics András polgármester.

Minden gyermek arcára sikerült mosolyt csalni
Fotó: Simon Erika

A program során a Fehérvár Hangja tehetségkutató egyik győztese, Zabos Regina ünnepi dallamokkal örvendeztette meg a jelenlévőket. Az összeállított ajándékokat Székesfehérvár polgármestere, alpolgármesterei és önkormányzati képviselői adták át a gyerekeknek, akik izgatottan, boldog mosollyal az arcukon bontogatták a csomagokat.

– Nagyon örülünk az ilyen felajánlásoknak. A szürke, monoton hétköznapokban nagyon feszes a tempó a gyerekeknek, és jó, hogy ilyenkor egy kicsit ki tudnak szakadni egy olyan közegbe, ami nem mindennapi. Nagyon várták ezt az alkalmat, nagyon izgatottak – mondta a program kezdete előtt Köbli Kitti, a Befogadlak Baptista Gyermekotthon intézményvezetője, aki hozzáette, az otthonban is mindent megtesznek azért, hogy ünnepi hangulatot varázsoljanak a gyerekeknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában