Adventi foglalkozás

2023.12.09. 16:00

Adventi készülődés a Kézművesek Házában Fehérváron - vasárnap is várják a látogatókat (galéria)

Az idei évben is meghitt, családias, mégis különleges adventi foglalkozásra hívta az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A Rác utcai Kézművesek Háza ezúttal is megtelt élettel, hagyománnyal és mágikus várakozással.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / FMH

December 9-én, szombaton kezdődött, de vasárnap is tart az adventi készülődés időszaka a Fehérvári Kézművesek Egyesülete otthonában, a Rác utcai Kézművesek Házában. Az esemény olyan ünnepi készülődést ígért, ahol a családok, gyerekek szakértő és türelmes segítséggel készíthették el adventi kézműves meglepetéseiket, díszeiket. Alkothattak ugyanis a gyerekek karácsonyi ajándékokat, fára való csecsebecséket, sőt, kínálni és ajándékozni való mézeskalácsokat is. Mindeközben meseszót hallgathattak a házban, az udvaron pedig a kovácsműhely munkálataiba nyerhettek bepillantást.

Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke a feol.hu-nak elmondta: nem kértek regisztrációt, bárki érkezhet hozzájuk a hétvégén, mindkét nap 16 óráig vannak nyitva. 

- A kézműves foglalkozások mellett lucabúzát is ültetünk, melyet haza lehet vinni. A gyerekek számára izgalmas és látványos lehetőség ez, ugyanis meg kell jegyezniük, hány szem búzát ültettek el, mert ebből lehet következtetni a jövő évi termésre. Ha mindegyik kikel, akkor jó termés várható. A növögető lucabúzát szenteste a fa alá kell tenni, annak is mágikus jelentése van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában