Advent

2023.12.23. 19:35

A szeretet gyertyája is fellobbant a város adventi koszorúján

Szombaton kora este az élő adventi kalendárium utolsó ablaka is kinyílt a Városházán, a meglepetésprodukciót követően pedig meggyújtották az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Borsányi Bea

Spányi Antal és Róth Péter

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mielőtt az utolsó gyertya lángja is fellobbant volna a város adventi koszorúján, az Alba Regia Vegyeskar műsorát hallgathatta meg a közönség, amelyben a magyar mellett többek között német, angol és francia karácsonyi énekek is elhangzottak. A szeretet gyertyáját – miután Cser-Palkovics András betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen – Róth Péter alpolgármester és Spányi Antal megyéspüspök gyújtották meg. A gyertya lángja a betlehemi Születés Bazilikában őrzött örökmécses lángjából meggyújtott lámpás tüzéből lobban fel. A lángot a 453-as Wathay Ferenc Cserkészcsapat tagjai hozták el Fehérvárra.

Az Alba Regia Vegyeskar, Kneifel Imre vezényletével, karácsonyi dalokat énekelt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A gyertyagyújtás előtt Róth Péter ünnepi gondolataiban arra hívta fel a figyelmet, hogy a lázas ünnepi készülődés közepette se felejtsük el, nem a tökéletestől lesz az ünnep szép. A rohanásban is álljunk meg egy pillanatra és vegyük észre az apró dolgokat, mert ha így teszünk, akkor hitben, reményben, örömben és szeretetben várhatjuk a karácsonyt. Spányi Antal megyéspüspök a szeretet fontosságára mutatott rá: „A karácsony lényege az Istentől jövő szeretet, amely eléri a szívünket és a lelkünket, amellyel egymást kell szolgálnunk, egymást kell segítenünk, egymást kell szeretnünk. Ha meg tudjuk ezt tenni karácsony estéjén, az is nagy dolog! De még inkább nagy dolog lesz, ha ez nem csak egy ünnepre, nem csak egy estére vonatkozik, hanem egyre inkább ilyenné teszi az egész életünket.”

Az estet a Jazzation a capella együttes karácsonyi műsora zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában