Hálás kezek munkája

2023.12.01. 14:00

A Szent Imre Gimnázium diákjai adományoztak a Kríziskezelő Központnak

Példamutató összefogásban lehetett részünk pénteken délelőtt a Kríziskezelő Központban, amikor a Székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda diákjai jelentős mértékben tartós élelmiszert és tisztálkodási szereket adományoztak a központ számára.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az adománygyűjtés – amely több hét alatt zajlott – a közösségi felelősségvállalás és a segítőkészség kiváló példájaként állítható ki. A diákok, szüleik és tanáraik közösen gyűjtötték a tartós élelmiszereket, így májkrémeket, konzerveket és befőtteket, amit pénteken szállítottak a Kríziskezelő Központba és a központ munkatársainak segítségével pakoltak be a központ épületébe.

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője, kiemelte a Szent Imre Gimnázium által nyújtott támogatást. – Ez az adomány nemcsak a hajléktalanok mindennapjait teszi szebbé, hanem a karácsonyi ünnepi felkészülésüket is segíti – mondta Zsabka Attila.

A diákok számára nemcsak az adományozás volt fontos, hanem az is, hogy megismerjék a Kríziskezelő Központ mindennapi munkáját. – Fontos a hálát kifejezni az emberek iránt, és Szent Erzsébet példáját követve, katolikus iskolaként mindannyian kiemelten fontosnak tartjuk az adományozást – mondta Encz Dominika, az iskola diákja.

A központ munkatársai 200 darab csomagot állítanak össze a beérkezett adományokból, amit nem csak a központ falain belül, hanem az utcán élő emberek számára is eljuttatnak majd.

Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A központ vezetője külön megemlítette a Táncsics Mihály Általános Iskola állhatatos munkáját is, amivel évek óta rendszeresen támogatja a központot tisztálkodási szerekkel és takarókkal, majd megjegyezte, hogy az ilyen típusú segítségnyújtás hagyományos része a közösség életének, és köszönetet mondott a Szent Imre Gimnázium és a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjainak, tanárainak és vezetőségének.

Ez az esemény nemcsak a rászorulóknak nyújt segítséget, hanem a diákok számára is fontos érzékenyítő alkalom. A gyerekek betekintést nyernek abba, hogyan élnek és milyen ellátást kapnak a hajléktalan emberek, és közelebb kerülhetnek a segítségnyújtás valódi jelentőségéhez.

Az adományozás, amely a karácsonyi ünnepek közeledtével nagyobb jelentőséget kap, kiemeli a közösség erejét és azt, hogy együtt mennyivel többet érhetünk el. A Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda és a

Táncsics Mihály Általános Iskola példája inspirálóan hat a társadalomra, megmutatva, hogy a segítségnyújtás és az összefogás milyen pozitív hatással bírhat mindannyiunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában