Alba Regia tanulmányi ösztöndíj

2023.12.13. 08:00

63 fiatal tanulmányait támogatja a fehérvári önkormányzat

Hétfőn adták át a városháza dísztermében az Alba Regia tanulmányi ösztöndíjakat. Az ünnepségen tehetséges és szorgalmas középiskolások, egyetemisták teljesítményét méltatta a polgármester.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szekesfehervar.hu oldal felidézi, a pályázatra szeptember 25-ig lehetett pályázatot benyújtani, s a kiírásokra összesen 128 darab pályázat érkezett. Az elbírálás megtörtént: idén összesen 63 középiskolás és egyetemista fiatal tanulmányait támogatja Székesfehérvár Önkormányzata.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Székesfehérvár mindig büszke volt a fiataljaira. Csakis és akkor maradhat diákváros, iskolaváros, ha az oktatási rendszerét folyamatosan fejleszteni tudja. Ehhez kellenek a fenntartók, az önkormányzat, az állam együttműködése, ám legfőképp kellenek a tehetséges fiatalok, akik példát mutatnak a saját korosztályuknak. (…) Ezt Ti értétek el, Ti küzdöttetek meg érte, Nektek jár az elismerés és a dicséret!” – emelte ki Cser-Palkovics András beszédében.

A középiskolások 50 ezer, az egyetemisták 100 ezer, a hallgatói tanács tagjai 40 ezer forintot, míg a tanulmányi és szakmai verseny ösztöndíjasai - tanévenként egy alkalommal az elért helyezéstől függően – 25 ezer és 50 ezer forint összegű ösztöndíjban részesülnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában