Ahol a karácsonyi csodák rejtőznek

2023.11.27. 19:00

Varázslatos ünnepi hangulatban nyitotta meg kapuit a Mikulásház

Amint a decemberi hideg megérinti Szabadbattyán utcáit, a város egy csodás helyszínt kínál a gyerekeknek. Ismét kitárta kapuit a Mikulásház, egy varázslatos élményt ígérve minden kis látogatójának.

Hajdú Marianna

Mikulásház: Már várja a gyerekeket az ünnepi varázslat

Forrás: Szabadbattyán Móricz zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár

Ez a különleges hely, amely immár harmadik éve válik a téli ünnepek egyik központi részévé Szabadbattyánnak, idén is a megszokott módon várja a gyerekeket. A házat körülölelő fények és díszek csodálatos látványt nyújtanak, ami már messziről vonzza a kíváncsi tekinteteket.

A szabadbattyáni Mikulásház kidíszítve, már messziről vonzza a tekintetet
Forrás: Szabadbattyán Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár

A Mikulásház udvarán álló postaláda különös figyelmet kap. December első napjáig a gyerekek itt hagyhatják a Mikulásnak írt leveleiket. A Mikulásház szívhez szóló felhívása lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy megosszák gondolataikat és kívánságaikat a Mikulással. Küldeményeikben elmesélhetik, vagy akár le is rajzolhatják az elmúlt évüket, és persze, azt is, hogy milyen jók voltak az egész esztendőben. A Mikulásházhoz tartozó postaládába bedobott levelek nem csak a kicsik izgatott várakozását tükrözik, hanem egyfajta varázslat létrehozása is a Mikulás és a városban élő gyerekek között. 

De a Mikulásház varázsa nem ér véget a levelek elküldésével. December 3-án, 15:00 órakor a Mikulás maga is megjelenik a Művelődési Ház mögötti rendezvénysátorban, az első adventi gyertyagyújtás alkalmával. Azok a gyerekek, akik levelet írtak, regisztrálva lesznek egy Mikuláscsomagra, amelyet a Mikulás személyesen fog átadni nekik ezen a különleges eseményen.

A Mikulás már várja a leveleket és személyesen adja át az ajándékokat a hétvégén a gyerekeknek
Forrás: Szabadbattyán Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár

Szabadbattyánban tehát nem csak a téli hideg, de a Mikulásház melegszívű varázsa is érezhető. Ez a hely a gyerekek számára nem csak egy találkozás lehetőségét jelenti a Mikulással, hanem egy varázslatos világba való belépést is, ahol az igazi karácsonyi hangulat uralkodik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában