Tovább már nem halasztható felújításokat kellett elvégezni

2023.11.15. 15:00

Újra fogadja a sérült madarakat a sukorói vadmadárkórház

Amint arról szeptemberben beszámoltunk, egy hónap időtartamra kénytelen volt bezárni a sukorói Vadmadárkórház, mert halaszthatatlan felújításokat kellett az épületben elvégezni. Jó hír, hogy már újra megnyílt a vadmadárkórház!

Házi Péter

Fotó: FMH-archív

Azért szeptemberben kezdődtek a felújítási munkák, mert így az ütemezéssel Berkényi Tamásék megvárták, hogy a fiókaszezonra jellemző magas betegszám lecsökkenjen. A munkák jellege miatt a madarak átvételét, elhelyezését a felújítás ideje alatt nem tudták megoldani, sőt, az inkubátort is felújították. Jó hír, hogy ismét megnyílt az ellátásra szoruló madarak előtt a Vadmadárkórház. A látogatókat szombat délelőttönként 10 és 12 óra között fogadják - olvasható az intézmény közleményében.

 Az orvosi ellátásra szoruló madarak személyes átvétele a Vadmadárkórház mellett működő Ivókút Állatorvosi Rendelőben, nyitvatartási időben történik az alábbiak szerint: hétfőn, szerdán, pénteken 10-14 óráig, kedden és csütörtökön 16-20 óráig. Előzetes egyeztetés a 30 – 992 – 4876-os számon lehetséges.

Amint az önkormányzati kommunikációs központ hírül adta, az inkubátor is megújult, QR kód olvasással már online is kitölthető a behozott beteg kísérő lapja. Érdemes látogatóként is betérni az intézménybe, ahol megnézhetjük a megszépült kertet is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában