Együttműködés

2023.11.09. 19:00

Turisztikai együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi

Oktatási, tudományos és kutatási területeken működik együtt mostantól a Kodolányi János Egyetem, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá Velencén.

S. Töttő Rita

Baráth Gergely, Vizi László Tamás és Révész Máriusz az együttműködési megállapodás aláírásán

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem rektora és Baráth Gergely, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója írta alá november 9-én, csütörtökön azt az együttműködési megállapodást a Velence Resort & Spa-ban, melynek célja az aktív turizmussal kapcsolatos kormányzati programok megvalósításában való részvétel. Kiemelt hangsúlyt kapnak a Kodolányi János Egyetem tanszékei és kutatóintézetei, valamint a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkárság által elindított programok felelős szervezeteivel együttműködésben a Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia 2030, melynek megvalósításában az egyetem oktatási, tudományos és kutatási kapacitásait hasznosíthatja a Központ, fogalmazott az ünnepélyes aláírás sajtótájékoztatóján Vizi László Tamás. Rámutatva tehát, hogy a Miniszterelnökség kapcsolódó programjait az egyetem infrastruktúrájának felhasználásával népszerűsítik mostantól.

Az eseményen köszöntőt mondott Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára is, aki elmondta: a gazdaságon belül a turizmus részesedése jelentősen növekedett az elmúlt években, ezen belül pedig az aktív turizmus részaránya is jelentősen megnőtt.

- Változnak a nyaralási szokások, egyre többen érzik úgy, hogy aktív pihenéssel szeretnék eltölteni a szabadidejüket.  Ez tehát egy óriási piac, melyben ráadásul jellemző, hogy a kerékpáros turista többet költ az átlagos turistánál – mutatott rá.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ – tette hozzá Baráth Gergely - Magyarország hazai aktív- és ökoturisztikai arculatának kialakításában vállal szerepet, az így létrejövő fejlesztéseket népszerűsíti itthon és hazánkon túl egyaránt, valamit támogatja új turisztikai csomagok és termékek kialakítását, turisztikai felmérések, kutatások létrehozását. Feladata ugyanis, hogy összefogja az aktív- és ökoturisztika területén történő beruházásokat, fejlesztéseket, az állami, önkormányzati, civil és üzleti szereplők munkáját.

A tájékoztatón elhangzott: a Kodolányi János Egyetemnek, az új felsőoktatási felvételi eljárásban már államilag finanszírozott turizmus-vendéglátás képzése is lesz, melyre 2024. február 15-ig lehet jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában