Csokit Csalunk Csóron

2023.11.01. 09:30

Rémtérkép alapján találták meg a rémtanyákat Csóron (fotók)

A Csóri Alkotó Közösség Egyesület (CSAK) szervezte meg immár negyedszer a Csokit Csalunk Csóron programot kedden.

Horváth-Buthy Lilla

Ahogy azt Bódis Veronika a CSAK elnöke elmondta, a rendezvényt általában legalább másfél hónap készülődés előzi meg: 10- 12 család vállalja a "rémtanyaságot", ami azt jelenti, hogy ijesztően kidekorálják az udvarukat, kertjüket és mindenféle rémséges finomsággal várják a csokit csaló gyerekeket, akik verset szavalnak az édességekért cserébe.

 

A rémkirándulás délután fél 5-kor kezdődött a művelődési háznál, ahol a résztvevők megkapták a rémtérképet, ami alapján megkeresték a fent taglalt rémtanyákat. Előtte a gyerekek minden évben fogadalmat tesznek, hogy tisztelettel viselkednek, nem szemetelnek és csak egy édességet vesznek el, mert gondolnak a többiekre is. - Nagyon jó hangulatú, vidám szokott lenni ez a kis hagyományos program. Sokan kreatív jelmezekbe öltözve vonulnak végig az útvonalon. Azt vettük észre, hogy nem csak a gyerekek, de a felnőttek is szívesen vesznek részt ebben - tette hozzá a szervező.

 

Az idén is nagy létszámmal jelentek meg a falu lakói, sőt a környező falvakból is jöttek.

A CSAK következő érdekes megmozdulása a Márton napi felvonulás lesz, majd kinyílnak az adventi ablakok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában