Fejlesztés

2023.11.24. 17:00

Online foglalható, magát nyitja és zárja az új pátkai kerékpártároló

Elkészült a pátkai benzinkút legújabb vívmánya: az előre foglalható és töltésre is alkalmas P+R kerékpártároló. Tesztidőszak következik.

S. Töttő Rita

Fotó: Baráth Eszter / Fejér Megyei Hírlap

Egy pályázat részeként, 4 millió forintos költségvetésből valósulhatott meg Pátka önkormányzatának jóvoltából az a kerékpártároló, amely a jövőben a helyieket köti össze a 8114-es út tömegközlekedésével. A pátkai bekötőút mellett kialakított biciklitárolóról Nagy Dániel polgármester tájékoztatta a feol.hu-t.

Fotó: Baráth Eszter / Fejér Megyei Hírlap

- A létesítmény elektromos csatlakozás kiépítést kapott, így elektromos kerékpár töltésére is van lehetőség. Öt kerékpár számára alakítottunk ki fedett tárolót, amely ingyenesen online előre foglalható. Ezek mellett van öt szabadtéri tárolórész is, amely szabadon használható. Továbbá kialakítottunk egy kerékpár szerviz állomást, amelynek mindazok örülni fognak, akik az itteni útszakaszokat használják kerékpározásra – mondta a polgármester, hozzátéve: a magyar fejlesztésű tároló, mint kiderült, saját magát zárja, így biztonságosan ott lehet hagyni a kerékpárokat. Kóddal nyitható, zárható. Tesztidőszakban fog működni egy ideig a kerékpárpont, hogy felmérjék az igényeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában