Agárdi fórum a nemzeti konzultáció kapcsán

2023.11.30. 11:00

Meg kell védeni a szuverenitásunkat!

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója volt lakossági fórum vendége szerdán este Agárd-Gárdonyban, a Kaptár Szolgáltatóházban. A politikus az eseményt megelőzően Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Tóth István polgármester társaságában tájékoztatta a sajtót.

Tihanyi Tamás

Molnár Krisztián, a vármegye közgyűlésének elnöke is ott volt az eseményen

Fotó: Döme László

Tóth István, Gárdony polgármestere köszöntötte az előadót – nagyon fontos eseménynek nevezve a nemzeti konzultációt –, majd Tessely Zoltán országgyűlési képviselő rámutatott: örül annak, hogy az egyik fórumot Gárdonyban tudják megtartani, egy olyan városban, amely az elmúlt tíz évben komoly fejlődésen ment keresztül. Fejér vármegye 3-as számú választókerületében egyébként még két olyan fórumot tartanak, mint amilyen a szerdai volt.

– Látjuk, egyre erősödő támadás éri a nemzeti szuverenitást, és ahhoz, hogy ez ellen fel tudjunk lépni, társadalmi összefogásra van szükség – jelentette ki Tessely Zoltán. – Azok, akiket meg tudunk szólítani, fontos szereplőkké válhatnak, mert olyan muníciót adhatunk a magyar kormányfőnek, amelynek segítségével meg tudja vívni harcait az Európai Unió döntéshozó testületében.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó és Tóth István polgármester a sajtótájékoztatón
Fotó: Döme László

Tessely Zoltán leszögezte: ma a brüsszeli vezetés nem szolgálja a magyar emberek érdekeit, ezért elkötelezettek abban, hogy ezen a jövő év nyarán változtassanak.

– Örülök annak, hogy Pannónia szívében találkozhatok a választókkal, amikor 193 nap van hátra a következő nagy megmérettetésig, az uniós és az önkormányzati választásokig – emlékeztetett Nyitrai Zsolt. – Magyarországon a kormány nemzeti konzultációt indított, mert közéleti munkánkat a párbeszédre alapozzuk. Ezt így tettük már ellenzékben is, és mióta miénk a kormányzás felelőssége, tizenöt nemzeti konzultáció történt, ez a mostani a tizenhatodik.

Nyitrai Zsolt felidézte: megkérdezték az embereket a koronavírusról, a gazdasági intézkedések indokoltságáról, a felelős állattartásról, a környezetvédelemről, volt olyan eset, amikor 2 millió 300 ezer állampolgár mondta el a véleményét a Soros-tervről. A politikus szerint ez fontos, mert azt tudjuk mondani, hogy mi – ellentétben más országokkal – megkérdeztük az emberek véleményét.

– Egyik konzultáció sem maradt következmények nélkül! – jelentette ki a képviselő. – Minden eredményt kiértékel a kormány, tehát mindig van következmény, ezért érdemes benne részt venni. Ez a mostani a szuverenitás védelméről szól, amit Brüsszel több ponton támad. Vegyünk sorban néhány példát. Rezsivédelem: Brüsszel azt kéri, hogy az energiaválság kellős közepén töröljük el a rezsivédelmet, ami a magyaroknak a legolcsóbb árakat jelenti az Európai Unióban, ez családonként havi 181 ezer forintos megtakarítás. Ukrajna uniós csatlakozása: személyes véleményem, hogy ez nagyon rossz lenne az egész európai közösség számára, mert nem tudjuk, jelenleg mennyien lakják Ukrajnát, nem tudjuk, hány szavazó polgára van. Nagyon komoly az esély arra, hogy ha Ukrajna uniós tagságot kapna, akkor minden ország nettó befizetővé válna. De beszélhetünk az ukrán-amerikai gabona behozataláról, ami nagyon nehéz helyzetbe hozta a magyar gazdákat. Ráadásul több hír szerint az ukrán gabona tele van mérgező és toxikus anyagokkal, tehát fogyasztása beláthatatlan következményekkel járhat. Ez is egy olyan kérdés, amelyről a magyarok elmondhatják a véleményüket, mint ahogyan arról is, akarnak-e migránsgettókat Magyarországon? Brüsszel egyértelműen ezt képviseli, hiszen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kijelentette, segíteni kell, hogy a migránsok álmai valóra váljanak, tehát erősítené a migráció csatornáit.

Több mint száz fórumot rendeznek országszerte, ezek egyike volt a gárdonyi. A kép jobb oldalán Kardos Ádám, Pákozd polgármestere
Fotó: Döme László

Országszerte egyébként 120 fórumot rendeznek a nemzeti konzultáció kapcsán annak jegyében, hogy a kormányzat álláspontja szerint minden vélemény számít. A FEOL megkérdezte az agárdi fórum előadóját: milyen trükköket tapasztaltak eddig az ellenzék részéről, amivel a konzultációt igyekeznek akadályozni.

– Egy-két kifogásolható magatartást meg tudok említeni: Hadházy Ákos késsel ment neki egy konzultációs plakátnak és arra biztatott mindenkit, tegyenek hasonlóan. A baloldal ismét behozza az erőszakot a közéletbe. De utalhatok Cseh Katalinra is, aki azt kérte, hogy Brüsszel állítsa le a plakátkampányt, állítsa le a konzultációt. Azt is kérte, hogy Brüsszel állítson újabb és szigorúbb feltételeket az elé, hogy hazánk megkapja a neki járó uniós forrásokat. Ilyen a baloldal magatartása, amely nem szereti a szólásszabadságot, hiszen nem támogatja, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket. A baloldal napi szinten árulja a hazát. Pedig jó példát mutatunk az unió más tagjai számára, hiszen máshol nem kérték ki a polgárok véleményét sem a szankciókról, sem másról.  

Nyitrai Zsolt arról is szólt, hogy Brüsszel kérésére jött létre az Integritás Hatóság, amely a hazánkba érkező uniós pénzek felhasználását vizsgálja. Márpedig ha létezik Integritás Hatóság, akkor lennie kell Szuverenitásvédelmi Hivatalnak is – tette hozzá.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában