Sütőtökkel és hagyományokkal teli délután

2023.11.18. 21:58

Már most a karácsony ízeit kóstolták Fülén

Karácsonyi hangulatban úszott Füle szombat délután, amikor a Füle Községért Közalapítvány egy különleges eseménnyel lepte meg a lakosokat és a látogatókat.

Hajdú Marianna

A "Nagymama konyhája" elnevezésű bemutató bepillantást engedett a régi idők receptjeibe és sütési fortélyaiba

Forrás: Füle Községért Közalapítvány

Egy varázslatos karácsonyi aprósütemény-kóstolóval várták a vendégeket az alapítvány közösségi házának látványkonyhájában szombaton délután.

A kóstolón mindenki megtalálta a kedvencét a narancsos és citromkrémes linzerektől kezdve, a karácsonyfa formájú mézeskalácsokig. Nem hiányoztak a hagyományos sajtos pogácsák és a frissen sült kiflik sem, melyekhez finom teát is felszolgáltak. A "Nagymama konyhája" elnevezésű bemutató bepillantást engedett a régi idők receptjeibe és sütési fortélyaiba.

Ez a délután csak a kezdete volt egy sorozatnak, mely jövő szombaton folytatódik és több héten át tart. Az alapítvány célja nemcsak a hagyományok megőrzése, hanem azok továbbadása is, különösen azoknak, akik nem élhetnek meg azt az élményt, hogy együtt süthettek nagyszülőkkel.

A program nem csupán a sütemények elkészítésére, hanem a közös alkotás élményére és a tudás átadására is. A résztvevők képzett szakemberek segítségével sajátíthatják el a finomságok elkészítésének módját.

A következő alkalmat már nagyon várják a résztvevők: november 25-én 14 órakor kezdődik a puha mézeskalács gyúrása, sütése és díszítése, ahol a résztvevők megismerhetik ennek a tipikusan karácsonyi süteménynek a titkait és trükkjeit. A helyek korlátozottak, így érdemes mielőbb regisztrálni.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában