Óbarok és Nagyegyháza

2023.11.27. 15:39

Kézműveskedés, falutakarítás, világító ablakok - készüljenek együtt az adventre!

Szombaton kezdetét vette az adventi készülődés Óbarkon is, ahol a héten további programokkal várnak mindenkit, hogy együtt öltöztessék karácsonyi díszbe a falut és az Óbarkon és a hozzá tartozó Nagyegyházán élők szívét.

Feol.hu

Forrás: pexels.com

Hétfőn, azaz ma (november 27.) 17 órakor adventi koszorúkészítésre várják a kézműveskedni szeretőket a polgármesteri hivatal nagytermébe, ahová mindössze 4 darab leszúrható gyertyát kérnek a résztvevőktől, illetve, akinek van otthon ragasztópisztolya, azt is vigye magával! Ugyanezt a programot a nagyegyházi Hangistállóban is megrendezik a héten vasárnap, december 3-án. A kezdési időpont 13 óra. 

November 28-ig lehet jelentkezni az idei Adventi Ablaknyitogatóra Mészáros Dávidnál a közösségi oldalon küldött üzenetben. A kivilágított ablakokhoz játék is társul. Minden nap 16-kor gyúlnak fel a fények az aktuális nap ablakában. Készítsenek szelfit a világító ablak előtt – 21 óráig tartják felkapcsolva a díszítést –, a képet pedig küldjék el a játék szervezőjének! Érdemes napközben figyelni a közösségi hálón a Szeretünk Óbarok oldalt, ahol naponta érdekes segítséget adnak ahhoz, hogy a faluban sétálók rátaláljanak az aznap „nyíló” ablakra!

December 2-án pénteken 9 órakor kezdődik a szemétszedés, melynek célja, hogy advent előtt rendbe tegyék a településeket. Óbarkon a hivatal előtt, Nagyegyházán a parkban várják az önkénteseket! December 3-án vasárnap újabb kézműves foglalkozást tartanak az óbarki hivatalban, ahol ezúttal az adventi koszorúkészítés mellett mézeskalácsot is lehet díszíteni. A program 13 órakor kezdődik, így aki szeretne, az ezt követően csatlakozhat az első adventi gyertya közös meggyújtásához, amely 16 órakor kezdődik a nagyegyházi Hangistállóban., ahol az „Ó” Barocco kórus ad ünnepi műsort. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában