Almás pite a kicsik konyhájából

2023.11.19. 09:00

Kézműves sütés a jenői óvodában (képgaléria)

Pénteken a jenői óvodában különleges nap volt: a kisgyermekek kézműves almás pitét készítettek, csapatmunkában megtanulva a sütés alapjait.

Hajdú Marianna

A pitekészítés folyamatából mindenki kivette a részét a jenői óvodában

Forrás: Erdélyiné Szalai Gabriella

Pénteken a jenői óvodában a szokásosnál is vidámabb hangulat uralkodott. Az intézmény apróságai ugyanis a sütés rejtelmeibe nyerhettek betekintést. A nagy munka keretében mindenki akcióba lendült: kötényeket kötöttek, almát reszeltek és tésztát gyúrtak. Az óvodások nem csak a recept alapanyagainak összeállításában vettek részt, hanem a tészta sodrását is kipróbálhatták - mindenki nagy örömére.

A sütemények sütése közben az óvodakonyha megtelt az ízletes almás piték illatával, amely a folyosón is érezhető volt. A gyermekek és az óvónők közös munkájának gyümölcse, a finom, fahéjas sütemény az utolsó morzsáig elfogyott. Ezen különleges nap során a jenői óvoda vezetősége és pedagógusai ismételten hangsúlyozták, mennyire fontos, hogy már ilyen korai életszakaszban ismertessék a gyerekekkel a konyhai alapismereteket. A süteménysütés nem csak a gyerekek gasztronómiai tudását gazdagította, hanem a csapatmunkát és a türelem fontosságát is megtanította a kicsiknek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában