Különleges korcsolyapálya

2023.11.14. 12:00

Jövő héten már hizlalják a jeget a fehérvári Kori Ligetben: ilyen lesz idén a pálya! (videó, galéria)

Különleges jégpálya nyílik az idei első adventre Székesfehérváron. Jégfolyosó, ünnepi fények várják majd a látogatókat.

S. Töttő Rita

Az időjárás közbeszólt, a nyitásra még várni kell

Fotó: Bagotai Zsanett / FMH-archív

Ahogy azt múlt héten megírtuk, javában zajlik már a Kori Liget építése. Az építésből azonban látni lehet, idén kicsit más pályára számíthatnak a korcsolyázók, mint az eddigiekben. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán számolt be a részletekről: idén kimarad a pályából a Zenepavilon, ám csatolnak a pályához egy 100 méter hosszúságú jégfolyosót is. Ezzel közel 800 négyzetméternyi jégfelületet vehetnek birtokba december 1-jén a korcsolyázók. A jégfolyosó a Zichy-ligetben Ybl Miklós szobrát megkerülve kanyarog majd.

A fehérváriak már most örülnek a különlegességnek, amely lehetővé teszi, hogy hosszabban, lendületesebben csússzanak a jégen a korcsolyázók. Ez a megoldás egyébként modernebb műszaki megoldásokat enged meg, mint a korábbiak, így enyhébb időben is működhet a pálya. A konkrét építés még a héten befejeződik, jövő héttől pedig a jég hizlalása következik – hogy első adventre már készen álljon a vendégek fogadására.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el!

A jegyárakról még nincs információ, ám azt a város polgármestere előzetesen megígérte, hogy a szervezett óvodás és diákcsoportok számára a délelőtti időszakban 200 forint/fő áron vehetik majd igénybe a Kori Ligetet az érkezők. Idén is lesz kölcsönzési lehetőség, valamint büfé, a jégpálya körül pedig csodálatos karácsonyi díszítésre, világításra számíthatnak a látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában