Még játéktér is lehet belőle

2023.11.26. 15:30

Jótékonysági koncert és sütivásár volt a helyi iskolában Fehérvárcsurgón (videó, galéria)

A szülői munkaközösség szervezésében jött létre az a jótékonysági koncerttel egybekötött sütivásár, melynek kedvezményezettje a helyi általános iskola. Az ajándéktárgyakat és a szebbnél szebb süteményeket az emeleten lehetett megvenni, a telházas előadás pedig a tornateremben zajlott.

Palocsai Jenő

Erős Orsolya tanárnő kiváló csapattá kovácsolta össze erre az előadásra az iskolai énekkart és a privát csoportját

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Nem volt elég sem a szék, sem pedig a hely a fehérvárcsurgói Károlyi József Általános Iskola tornatermében, ahol az intézmény tanulói léptek fel a legkülönbözőbb dalokkal. Ez az előadás volt az első mozzanata az iskola fejlődése érdekében szervezett jótékonysági napnak. 

Ötletes karácsonyi díszeket készítettek a gyerekek a vásárra, hogy ők is hozzájárulhassanak az iskola fejlődéséhez
Fotó: Palocsai Jenő / FMH

–A szülői szervezet és az iskola közös szervezésében zajlott az esemény, amelynek immár három éves hagyománya van, ugyanis akkor kezdeményezte a szülői munkaközösség, hogy tartsunk jótékonysági süteményvásárt, ezzel is támogatva az iskolát. A kezdeményezés tavaly kibővült azzal, hogy legyen egy karácsonyra hangoló kis koncerttel, amit az iskolánk énekkara, illetőleg Erős Orsolya tanárnő privát musical csoportja vállalt magára. Mivel még nincs karácsony, és az advent sem kezdődött el, ezért a gyerekek első körben ismert musical-ekből, dalokból adnek ilyenkor bemutatót, de persze azért a műsor második felében mindig megjelennek a karácsonyi énekek is, jelmezekkel és koreográfiákkal–mondta Biró Sándorné tagintézményvezető. 

Idén tovább bővült az esemény, ugyanis a gyerekek kisebb ajándéktárgyakat készítettek, hogy azokat is meg tudják szerezni az érdeklődőknek, párhuzamosan a süteményekkel. 

 

A szokásosnál is nagyobb érdeklődés miatt a tornaterem bejáratában is nézők zsúfolódtak, akik igyekeztek úgy állni, hogy ne csak hallják, láthassák is a gyerekek műsorát.  

Mint azt az intézményvezetőtől megtudtuk, a szülők kérésére a bevétel összegéből a belső tér egy része újul majd meg az épületben, pontosabban egy játéktér kialakítása a terv, ami nagy öröm és egyben praktikus is, ezért a gyerekek már nagyon várnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában