Szakrális helyek: erőmintázat lüktetéssel

2023.11.21. 12:52

Hétvezér est Fehérváron

A Fejér Szövetség 618. Hétvezér estjén Born Gergely régész, történész Szakrális helyek címmel tart előadást november 21-én, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Born Gergely: „Tükör által homályosan”

Forrás: Facebook

Born Gergely tanár az október végén elmaradt előadás helyett most vendégeskedik Fehérváron. A régész, történész a szakrális népművészet és a magyar műveltség tanítója. Az ismert magyarság kutató 2015-ben és 2016-ban egy emlékezetes, három részes előadássorozatban mutatta be a magyar néptánc szakrális jegyeit A magyar néptánc titkos üzenete címmel a királyok városában.

A szent helyek működése három szinten zajlik: földi-fizikai, szellemi és lelki síkon. „A tájban (a Földet körül ölelve) egy egyszerre több szinten működő, minőséggel jellemezhető erőmintázat nyilvánul meg, melynek egyik legfontosabb sajátossága az élő minőségre oly jellemző lüktetés (pulzáció). A mintázat alapszerkezete a csomópontok (erőközpontok) és az őket összekötő erővonalak rendszere. Ez az alapszerkezet legalább három léptékben, egymással minden valószínűség szerint kölcsönhatásban működik” – írja tanulmányában Born Gergely. „E raszterhálós erőhatások egyik része már egyetlen ember által is irányítható, befolyásolható, minden gondolatunkra és lelki rezdülésünkre annak minőségétől függően, mintázatának és minőségének megváltoztatásával válaszol. E rendszer l2 hálót tartalmaz (közülük a legismertebb a Hartman-háló), melyek működésének térbeli és időbeli léptéke is (néhány méteres tartomány, közelítőleg napi ciklusosság) a legemberszabásúbbnak és leghétköznapibbnak tekinthető.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában