Arcanum

2023.11.10. 15:00

Fejér vármegye évfordulós emlékei

Baráth Eszter

Nem új keletű probléma

Bár a modern technológia nyújtotta felületek bizonyos szempontból talán szűkítik a jegyüzérek lehetőségeit, mégis ezen területen is kétélű fegyvert jelent az internet. Talán sosem lehet eltüntetni teljesen ezt a jelenséget, ami bizony nem új keletű. Egy bizonyos Berkes Istvánné 1963-ban kereste fel a Fejér Megyei Hírlapot ezzel a problémával. A panasz szerint a család moziba indult, hogy egy akkoriban felkapott angol komikus filmjét tekintsék meg. „A roham akkora volt a pénztárnál, hogy lehetetlen volt jegyhez jutni. Amint reményt vesztve álldogált a sorban, odafordult hozzá egy fiatal nő: lenne két jegyem, darabonként nyolc forintért – mondja és már nyújtja is a jobboldali 27. sori zsölye 10. és 11. számú székre szóló jegyet” – írta megyénk napilapja hatvan évvel ezelőtt. Később, a jegyek ellenőrzésénél kiderült, egy csökkentett árú belépőről volt szó, amit korábbi gazdája jelentősen drágábban adott tovább.

Épült az autópálya

„Nyújtózik” az M7-es – ezzel a címmel jelent meg beszámoló ötven évvel ezelőtt ezen a napon a Fejér Megyei Hírlap címlapján. „Az enyhe időjárás kedvez az útépítésnek, s a Betonútépító Vállalat dolgozói Székesfehérvár térségében az M7-es autópálya újabb hat kilométeres szakasz építését fejeztek be pénteken – írta megyénk napilapja 1973-ban. Ekkora már lefektettek 8,5 méter széles betonpályát, a tervek szerint pedig a jobb pálya leállósávjának, padkájának kialakításával és az út menti tereprendezéssel folytatták a munkálatokat. „A székesfehérvári kilenc kilométeres szakaszon kívül 1974-ben újabb húsz kilométer készül el és 1975 elejére már csak öt kilométeres szakasz marad, így az M7-es autópálya jobboldali pályáját Székesfehérvár – Balatonaliga között várhatóan 1975 nyarán nyitják meg a forgalom számára” – írtak a tervekről a ’70-es évek első felében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában