Arcanum

2023.11.22. 15:00

Fejér évfordulós emlékei

Beke Zsombor

Inkább maradt volna el

Harminc évvel ezelőtt számolt be a Fejér Megyei Hírlap a tabella hátsó régiójában tartozó Videoton-Waltham súlyos vereségéről, Hartyáni Gábor együttese 5-0-ra kapott ki a Békéscsaba ellen. „Több dolog is találgatásra adott okot a Békéscsaba — V.Waltham mérkőzés előtt. Az elsőre sem találtunk magyarázatot, történetesen, hogy miért kell ilyen időjárási viszonyok mellett mérkőzéseket rendezni? A második indokára sem jöttünk rá, mi, laikusok, hogy miért a Bessenyei utcai pályán rendezték a mérkőzést? A nagy stadion kitűnő állapotban volt, ugyanis az Alföld ezen részén alig volt számottevő hó. No, egyik sem a mi dolgunk volt, de a harmadik dologban már igazán érdekeltek voltunk. Erre a kérdésre a mérkőzés vége felé illetve utána kerestük a magyarázatot!….A V.Waltham teljesen szétesően, elképzelés és meggyőződés nélkül futballozott. Képtelenek voltak támadásvezetésekre és védekezésüket a kapott öt gól minősíti. A Waltham csapatában néhányat fegyelmezetlenül játszottak, voltak, akik azért igyekeztek, de ami a legszomorúbb, hogy olyanok is akadtak, akik egész egyszerűen alibi-futballt mutattak be. Ezt pedig a csapat nem bírja el, mert a fent említett három tényezőből már az első kettő is elég ahhoz, hogy vereséget szenvedjenek. Nem lehet mentség a kemény talaj, a hideg és még sorolhatnánk a vélt indokokat, mert az ellenfél is ilyen körülmények között játszott és nyújtott kiválót.”


Stadion rekonstrukció

2003. november 22-én írt a Fejér Megyei Hírlap a Sóstói Stadion felújításáról. „Gyurcsány Ferenc a délelőtti sajtótájékoztatón kiemelte: a befejezetlen beruházás a leggazdaságtalanabb megoldás, így még az idén folytatják a stadion rekonstrukcióját. A város azt szerette volna, ha a költségek 70 százalékát a minisztérium, 30-at pedig az önkormányzat biztosítaná, míg a miniszter amellett volt, hogy felezzék meg a befejezéshez szükséges összeget. Gyurcsány Ferenc kijelentette: addig nem távozik Székesfehérvárról, amíg meg nem egyeznek. Megegyeztek: a kormány kétharmad, a város egyharmad arányt vállal, amelyből mintegy 150 millió forintot az idén a beruházó rendelkezésére bocsátanak az olyan fontos munkák elvégzésére, amellyel a téli károk elkerülhetők.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában