A kisvárosban járt Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás olimpikon

2023.11.04. 12:00

Enying is csatlakozott az Úszó Nemzet Programhoz

Hála az elkészült és működő enyingi tanuszodának, a mezőföldi város csatlakozni tudott az Úszó Nemzet Programhoz, amely segíti a gyermekek egészséges életmódra való nevelését.

Házi Péter

Forrás: Úszó Nemzet Program

Amint az enyingi önkormányzat közösségi oldalán beszámolt róla, a város csatlakozott a Magyar Úszó Szövetség által kidolgozott szakmai programhoz, melynek célja az egészséges, sportos életmódra nevelés mellett a vízbiztonság megszerzése és az életmentő készségek kialakítása. 

Enyingen az úszásoktatás idén szeptember 11-én indult el, a programban a nagycsoportos óvodások és az első osztályosok vesznek részt. A településen négy szakképzett oktató, egy oktatásszervező, egy helyi koordinátor segíti a munkát, az oktatás pedig egész tanévben zajlik, heti egy alkalommal. 

Amint részletezik, a szolgáltatás igen széles körű, a gyerekeket az úszó szövetség busza szállítja a helyszínre, valamint a gyermekek felszerelést ( hátizsák, úszónadrág, úszódressz, szemüveg, úszósapka, törölköző) is kaptak, melyeket az oktatás és utaztatás mellett szintén ingyen biztosítanak.

Az országos program részeként nemrég az enyingi uszodába látogatott Szájer Péter, az Úszó Nemzet Program oktatás-módszertani vezetője, valamint Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszók is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában