Pókok a varázshomokban és boszorkányköröm-kóstoló

2023.11.03. 16:00

Csütör-tök – Rémisz-töknap Szabadbattyánban

A kis halloween-i borzongás először meghirdetett időpontja halasztást kívánt Szabadbattyánban – a szervezőket ugyanis „megtréfálta” a természet. A rendezvényt elmosta az eső, és elfújta a szél…

V. Varga József

„Kígyók a fedélzeten”

Fotó: A művelődési ház

De sebaj, mert „csütör-tökön” ez a halasztás a résztvevők létszámán nem látszódott. Sőt, az idén tömegesen szerettek volna játékosan rettegni a nagyközségben. A művelődési ház csapata már hetekkel a rendezvény előtt ötletvadászatba fogott, beszerezték a szükséges eszközöket, kellékeket, kidolgozták a rémisztő koncepciót.

Amint Márkusné Motkó Anett, a művelődési ház vezetője lapunknak elmondta: a Rémisz-töknap a faluházban vette kezdetét, ahol halloween-i tökből lámpást lehetett faragni. Aki viszont nem akart „tökölni”, szellem készítésével is elüthette az időt.

Besötétedett, amikor elindult a jelmezes felvonulás, melyen képviseltette magát a lidérces társaság színe-java. A tömeg egyre nőtt, mindenki bebocsátást szeretett volna nyerni a Kulából erre a programra berendezett Drakula kastélyába. Hosszú volt a sor, többen egy órát is türelmesen vártak, hogy egy kis borzongáshoz jussanak.

Rémisztő túra Kula–Drakula kastélyában
Fotó: A művelődési ház

A szervezők rémisztőbbnél rémisztőbb figurákkal és díszlettel várták a közösség tagjait. A toronyban pedig derekasan állták a gyerekek a kilenc válogatott próbát. Be mertek lépni a kísértetkastélyba, pókokat kerestek a varázshomokban, kígyók sokasága között turkáltak, szellemeket dobáltak, átvágtak a sűrű és sötét erdőn. Mertek inni a békavérből, ettek véres kenyeret, és kóstoltak porhanyós temetőföldet, boszorkánykörmöt, póktojást, békahúst.

Bebocsátásra várva türelmesen
Fotó: A művelődési ház

A népeket a Csíkvár Nyugdíjasklub tagjaiból verbuvált jófajta boszorkányok egész hada segítette. A próbákat teljesítők jutalma a démoni édességtől a villámló pálcáig terjedt. A programot merész tűzzsonglőrök zárták, látványos előadásuk varázslatosra sikeredett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában