Cifra díszletbe öltöztetett házak

2023.11.02. 18:55

Csokit vagy csalunk! – halloween Lepsényben (galéria)

Október utolsó napjának estéjén, Lepsényben, számos halloween-i díszletbe öltöztetett házat és csapatosan sétáló, rémes jelmezekbe bújt kicsit és nagyot láthattak azok, akik kimerészkedtek a sötétbe.

V. Varga József

„Meghoztuk a raklapokat!”

Fotó: Az egyesület

Csokit vagy csalunk! – hangzott el minden megállónál a jelszó, és a gyerekek örömmel gyűjtötték be a kiérdemelt édességet.

„Trick or treat!” Avagy Csokit vagy csalunk! De fordítják még Csokit vagy csínyt!-nek, Finomságot vagy csínyt!-nek, Adsz vagy kapsz!-nak is. Tulajdonképpen azt jelenti, hogy a házigazdák halloween éjszakáján vagy adnak édességet a bekopogtató gyerekeknek, vagy ha nem, akkor a lurkók valamilyen játékos csínyt követnek el velük szemben.

„Kerüld el messziről ezt a pincét / padlást!”
Fotó: Az egyesület

Amint Sütő Krisztinától, a művelődési ház és könyvtár vezetőjétől megtudtuk: a Pallas Kulturális és Természetvédelmi Egyesület harmadik alkalommal hirdette meg a Csokit vagy csalunk! elnevezésű programját.

A játékra azok a családok jelentkeztek, akik szívesen öltöztették halloween-i díszbe otthonukat, és örömmel vendégelték meg a beöltözött gyerekeket, ifjakat. A helyszínek egy térképre kerültek, melyet a szervezők a közösségi oldalukon tettek közzé. A csoportok aztán a térkép alapján indultak útnak, és gyűjtötték feszt az édességet.

 

A tavalyi siker után idén még többen csatlakoztak a kalandhoz. Összesen 27 helyszínen várták a kicsiket és nagyokat, akik nemcsak csokit és cukorkát kaptak, hanem mást is, hiszen sok háznál pizzával, süteménnyel, teával is kínálták őket.

A vendéglátó családoknál fantasztikus és félelmetes dekorációk készültek, rémisztő zombik, kalózok, vámpírok, boszorkányok és múmiák fogadták a jelmezeseket. Hogy a csontváz csaposról és a rémségek kicsiny házáról ne is beszéljünk.

Akik végig járták az összes helyszínt, csaknem 10 kilométeres túrát tettek a településen. A Pallas Egyesület köszöni, hogy ilyen sokan csatlakoztak halloween-i játékukhoz!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában