Az önkéntesség és a közösség ereje

2023.11.07. 08:00

Az összefogásnak köszönhetően már minden érintett udvarán ott a téli tüzelő

Az önkéntesség és a közösség erejét felhasználva egy nap alatt felkuglizták és kiosztották a rászoruló családoknak járó szociális tűzifát Pázmándon.

Borsányi Bea

Egy nap alatt felkuglizták és kiosztották a fát

Fotó: Pázmándi önkormányzat

- Idén januárban már éltünk ezzel a lehetőséggel, akkor még az előző önkormányzat rendelte meg a szociális tűzifát, ami sajnos kissé késve érkezett hozzánk. Most azonban teljesen időben vagyunk és jó érzés, hogy minden rászorulónak az udvarában már ott van a téli tüzelő – mondta a feol.hu kérdésére Böjte Richárd, polgármester.

Pázmánd idén 62 erdei köbméter szociális tűzifát kapott a Belügyminisztérium pályázatának köszönhetően, amit 38 háztartás között osztottak szét a településen az igények elbírálását követően. Ezt a mennyiséget segített az ország legkülönbözőbb tájairól, településeiről érkező 51 favágó önkéntes munkában felkuglizni, amiben mintegy 70 helyi lakos is segített. A felvágott fát aztán hét helyi fuvaros szállította ki az érintetteknek. – Hálásak vagyunk mindenkinek a segítségért, amit az önkormányzat igyekezett reggelivel, napközben meleg itallal és egy finom, meleg ebéddel megköszönni, amit a képviselők által sütött süteményekkel zártunk le – tette hozzá Böjte Richárd, akitől azt is megtudtuk, az önkéntes favágók csoportját Varga Norbert – pázmándi láncfűrészes fafaragó művész, helyi képviselő – találta meg. A munkában természetesen részt vettek önkormányzati képviselők is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában