Az akkumulátorgyárhoz vezető, hiányzó utat is megépítik

2023.11.15. 16:25

Az iváncsai iparterület és belterület közútfejlesztése a terv szerint jövő év elején kezdődik

Mint azt korábban megírtuk, a híresztelések ellenére nem kezdődött meg október 6-án a termelés az iváncsai akkumulátorgyárban.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Az SK Innovation akkor úgy nyilatkozott a feol.hu-nak, hogy ugyan az előzetesen tervezett kezdési időpont valóban november eleje volt, de a különböző hatósági engedélyeztetések még folyamatban vannak. Múlt heti válaszukban emellett arra is kitértek, hogy a gépbeállítások, géptelepítések is zajlottak. 

Szintén érdeklődtünk továbbá azon infrastrukturális fejlesztésekről, amelyek a gyárhoz vezető ipari vágány és az M6-os autópályához tartozó összekötőút kiépítésére vonatkoznak. 

Kérdésünkre az SK annyit elárult, hogy az infrastrukturális fejlesztések egy közbeszerzési eljárás keretein belül történnek. A közbeszerzési ajánlatkérő pedig a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. volt, amely azonban megszűnt és feladatait jogutódként január 1-től az Építési és Közlekedési Minisztérium vette át. 

Az Építési és Közlekedési Minisztérium portálunknak megküldött tájékoztatásából a következők derültek ki a fejlesztések kapcsán: 

Az iváncsai ipari-innovációs fejlesztési terület kialakításával összefüggő vasúti infrastruktúra korszerűsítésének kivitelezése és az ahhoz kapcsolódó tervezések együttes megvalósításának közbeszerzési eljárása folyamatban van.

Ami pedig az iparterületi és belterületi közútfejlesztést illeti, eredményes közbeszerzési eljárás esetén a kivitelezés tervezetten 2024. első negyedévében megkezdődik és tervezetten 2025. második negyedévben  zárul. Mint írták, a területszerzés folyamatban van és előreláthatóan 2024. első negyedévben lezárul.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában