Mi a tapasztalat?

2023.11.07. 07:00

Az esős időjárás ellenére eddig komolyabb elöntések nem voltak Székesfehérváron

Az elmúlt napok esős időjárása miatt Székesfehérváron gond volt azzal, hogy a város egyes részein megállt a víz, ugyanis a hirtelen lezúduló nagyobb mennyiségű csapadék nem tudott elfolyni.

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív

Az interneten több olyan bejegyzést is megosztottak a helyiek, hogy egyes utak és járdák burkolatán több centiméteres vízmegállás tapasztalható. Így kíváncsiak voltunk arra, hogy a Városgondnoksághoz érkeztek-e az elmúlt napokban erre irányuló bejelentések. 

Bozai István, városgondnoktól megtudtuk, hogy az elmúlt három napban az uszadékfogó rácsok és a beépített szivattyúk folyamatos üzemeltetésével komolyabb elöntések nem voltak tapasztalhatóak Székesfehérváron, pedig az utóbbi két hétben több mint 80 milliméter csapadék hullott a város területén. 

– A közterületeket szemlélve régi probléma, hogy a Felsővárosban nem épült még teljesen ki az A-0-0 főgyűjtő rendszer. A Tompa Mihály utca és környékén jelentkező csapadékvizeket a meglévő hálózat csak részben képes elvezetni, így nagyrészt csak szikkasztás lehetséges – fogalmazott válaszában Bozai István.

Ezentúl – mint mondta – fontos tudni, hogy a magánterületek esetében is vannak csapadékvíz elvezetési problémák, ilyen például az Alba Plázával szemközti murvás parkoló, ahol komolyabb esőzések alkalmával szinte kivétel nélkül mindig megáll a csapadékvíz. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában