Energiatudatosság

2023.11.20. 14:00

Aba ismét csatlakozott – indul az újabb LED-csereprogram

Ismét megnyílt a lehetőség az abaiak előtt, hogy hagyományos izzóikat energiatakarékos LED fényforrásokra cseréljék. A pályázatok benyújtásának végső határideje: december 15.

Héjj Vivien

A villanyszámla végösszegét is csökkenthetik az energiatakarékos izzók

Forrás: pexels.com

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indult Abán. Idén második alkalommal pályázhatnak mindazok, akik háztartásaikban megtalálható régi izzóikat új, korszerű fényforrásokra szeretnék cserélni.

Az energiatakarékos fényforrások használatával a villanyszámla végösszege is jelentősen csökkenhet, emellett az izzók akár tíz éven át működőképesek. A kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően a környezeti terhelés is csökkenthető.

A programhoz a ledcsere.hu oldalon történő regisztrációval és a kért adatok kitöltésével, a vonatkozó dokumentumok feltöltésével lehet. Aki önállóan nem tudja elvégezni a regisztrációt, az segítséget kérhet az abai polgármesteri hivatal munkatársaitól.

A településen az előző LED-csereprogram is sikerrel zárult: 153 érvényes pályázat érkezett. Ez alkalommal december 15., péntekig élhetnek a lehetőséggel az abaiak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában