Rejtett titkok

2023.11.11. 11:30

A Videoton ismét megnyitotta kapuit (galéria, videó)

Fejér vármegyében hat helyszínen várták az érdeklődőket a Modern Gyárak Éjszakája idei eseményén, köztük volt a VIDEOTON is, amely immár hatodik alkalommal vett részt a Gazdasági Minisztérium Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett rendezvénysorozatán.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A három turnusban érkező – mintegy 120 látogató – a 85 éves gyártási múltra visszatekintő VIDEOTON vállalatcsoport bemutató izgalmas prezentáció után,  az ipari elektronikai gyártással foglalkozó VIDEOTON EAS Kft. legújabb, 2019-ben átadott, modern felszereltséggel rendelkező elektronikai gyáregységét tekinthették meg az érdeklődők. A 20 ezer négyzetméter alapterületű, modern létesítményben közel 1100 munkavállaló dolgozik. Ebben az üzemben készül az az évi közel 13 millió nyomtatott áramkör, alkatrész, modul vagy késztermék, amellyel a végfelhasználók routerek, repeaterek, különböző okos otthon és épületautomatizálási termékek formájában találkozhatnak.

 

Mint azt Ódry Anna, PR és marketing igazgatótól megtudtuk, a rendezvény nem titkolt célja volt továbbá, hogy a fiatalok és a pályamódosítást fontolgatók is kedvet kapjanak a 21. századi körülményeket látva az ipari munkavállaláshoz. Éppen ezért a betölthető pozíciókról is szó volt a rendezvényen, de olyan érdekességeket is megtudhattak a tisztelt látogatók, mint például, hogy a Videoton Ipari Parkja majdnem kétszerese a Vatikán területének. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában