Csőszi Református Egyházközség ünnepi hálaadása

2023.11.19. 20:00

A történelmi és a reményteljes jövő ünneplése

A Csőszi Református Egyházközség november 18-án egy felemelő és emlékezetes hálaadó istentisztelettel ünnepelte közösségük szellemi és fizikai megújulását.

Hajdú Marianna

A Csőszi Református Egyházközség gyülekezete ünnepi hálaadóistentiszteleten gyűltek össze, ahol Steibach József püspök és a Mezőföldi Református Egyházmegye lelkészei is részt vettek

Forrás: Hujber Ferenc

Az ünnepségen a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Steinbach József is részt vett, és a Mezőföldi Református Egyházmegye vezetői és lelkészei is jelen voltak, hogy együtt adjanak hálát a gyülekezet múltjáért és a reményteljes jövőért.

A gyülekezet hálát adott a 15 évvel ezelőtt kezdődött, és mostanra felépült gyülekezeti házért, a megújult parókiáért, a templom felújított héjazatáért és a temetőben végzett szorgalmas munkákért.

A gyülekezet tisztelettel emlékezett vissza múltjára is, amelyet a templomban elhelyezett lelkészek táblája őriz. Ez a tábla 1900 óta sorakoztja a hűséges lelkipásztorok neveit, emlékeztetve a híveket arra, hogy az egyházi élet és a lelki szolgálat sokkal régebbi gyökerekkel rendelkezik, és tovább fog virágozni a jövőben is.

A Jeremiás könyvéből vett igével,

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt az, amit neked szántak 

a gyülekezet megerősítette a reményt jövőre, amely már a jelenben is megélhető. Az ünnepi istentiszteletet követően szeretetvendégséggel várták a jelenlévőket, ahol a résztvevők a testvéri szeretetben folytatták az ünneplést. 

Ez a rendezvény nem csak a közösség erősítését szolgálta, hanem lehetőséget biztosít arra is, hogy új tagok csatlakozzanak és részesei legyenek ennek az élő közösségnek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában