November 17.

2023.11.17. 20:00

A Koraszülöttek világnapja alkalmából tartottak ünnepséget a Szent György Kórházban (galéria)

November 17. a Koraszülöttek világnapja, melynek alkalmából egész délután programokon vehettek részt a Szent György Kórház Újszülött –, Csecsemő –, Gyermekosztályára látogató szülők és gyerekek.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A megjelenteket Simon Kornélia a Koraszülött Osztály részlegvezetője köszöntötte, majd elmondta, hogy miért pont a lila szín dominál a rendezvényükön. – A lila a remény színe, amire bizony szükség van egy koraszülött baba születésénél. Először abban reménykedünk, hogy túléli a baba koraszülést, majd gondozás közben azért, hogy minél előbb és minél jobb állapotban haza tudjuk adni. A hazaadást követően pedig abban reménykedünk, hogy egy egészséges csecsemő, kisgyermek, gyermek, majd pedig felnőtt váljon belőle –.

A részlegvezető hozzátette, a Koraszülöttek napja talán nem is feltétlenül a gyermekekért van, hanem az egészségügyi dolgozókért, akik ezen a napon évről-évre viszontláthatják azokat a gyerekeket, akiket korábban a világra segítettek és gondoztak.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az eseményen részt vett Mészáros Attila alpolgármester, aki maga is nagyon fontos alkalomnak tartotta a pénteki napot. Mint mondta a gyermekek mellett ez a nap valóban azokért is van, akik az ő életükért küzdöttek, az orvosokért, egészségügyi munkatársakért, szülőkért és a nagyszülőkért. 

– Kiemelt napnak számít a mai, éppen ezért lila fényekben pompázik a Városháza megújult épülete is –.

Majd Bucsi László főigazgató is szólt néhány szót. Elsősorban, mint ahogy azt legtöbbször tenni szokta, most is a megelőzést hangsúlyozta. Arról beszélt, hogy némi odafigyeléssel akár a koraszülött babák esetében is kikerülhetők későbbi beavatkozások, műtétek.

A köszöntőket követően az esemény meseolvasással, furulyaszóval és táncbemutatóval folytatódott, illetve úgy tudjuk a gyerekek nagy örömére Lala Bohóc is ellátogatott hozzájuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában