Látványosság

2023.11.16. 18:00

60 ezer lúd pihen a Dinnyési-fertőn

Több mint 60 ezer lúd tartózkodik jelenleg a Dinnyési-fertőn. A csodálatos vadliba húzás idén is nagy látványosságnak ígérkezik a térségben.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív / S. Töttő Rita

A Dinnyési-fertő védett természeti érték, ahol a vadlibák előszeretettel pihennek meg utazásuk során. A novemberi időszakban több ezer, sőt, sokszor több tízezer lúd szeli át az eget a Fertő felett, s pihen meg a vízen, hogy megerősödve folytathassa útját. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság tájékoztatása szerint idén mostanra mintegy 60 ezer lúd vette birtokba a Dinnyési-fertőt.

Ennek örömére Fenyvesi Lászlóval, a Dinnyési-fertő őrével kirándulást szerveznek november 18-a 14 órára. A túra éppen ezért is emlékezetes élményekkel kecsegtet – ígérik, remélik, hozzátéve: a népi megfigyelések szerint, ha  Erzsébet napján esik az eső, akkor enyhe télre számíthatunk, ha viszont esik a hó, akkor szinte biztos, hogy fehér karácsonyunk lesz. Nos, másnap november 19-e, Erzsébet nap, így kiderül, mire számíthatunk, de a 3 kilométeres túra résztvevői látványos és könnyű sétára biztosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában