Tizenegy fehérvári intézmény újulhatott meg

2023.11.16. 17:30

415 millió forintot fordított felújításokra a város a helyi adókból (galéria)

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata saját forrásból 415 millió forintot költött a városban óvodák, bölcsődék és szociális intézmények felújítására. A legnagyobb munka a Maroshegyi Óvodában zajlott.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtök délelőtt Cser-Palkovics András polgármester Brájer Éva, a városrész önkormányzati képviselőjének társaságában látogatott el az intézménybe, ahol Békési-Kimiti Ágnes óvodavezetővel járták körbe az elmúlt években több lépcsőben bővített, felújított óvoda épületeit. 

A napelemek egy másik beruházás keretében kerültek az új épületrész tetejére, de hatásuk már látszik a számlákon. Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

- A 415 millió forintból hét óvoda, két bölcsőde és két szociális intézményben végeztünk felújítási munkákat. Ebből a Maroshegyi Óvodában 120 millió forintból történt meg a régi épületrész állandóan beázó tetejének, illetve az álmennyezetnek a cseréje és a világítás korszerűsítése. Nyilván intézményenként változó, milyen felújítás zajlott – mondta a bejáráson a polgármester. Volt, ahol szintén a tetőhöz kellett hozzányúlni, máshol homlokzatot szigeteltek, nyílászárókat cseréltek vagy éppen villamoshálózatot korszerűsítettek. Cser-Palkovics kiemelte, a munkákhoz szükséges pénzt a városban működő vállalkozások és cégek által befizetett adóból tudták előteremteni. Emellett Székesfehérvár önkormányzata igyekszik megtalálni és – ahogy a polgármester fogalmazott - „puzzle-szerűen” összerakni azokat a forrásokat, amelyeket a fontos nevelőmunkát folytató intézményeinek felújítására, fejlesztésére fordíthat.

A bejáráson az is elhangzott, Maroshegy Székesfehérvár legnagyobb városrésze, amely lélekszámát tekintve – ha önálló lenne – a vármegye kisvárosainak sorába tartozhatna. Brájer Éva arra is rámutatott, hogy az elmúlt években nagyon sokat fejlődött a városrész, amelynek lakossága főként a Harmatosvölgy lakóparkba költöző fiatal családoknak köszönhetően nőtt jelentősen. Emiatt volt szükség a nem régen megnyílt vadonatúj bölcsődére és emiatt szükséges és indokolt a nevelési, oktatási intézmények fenntartása, sőt fejlesztése és bővítése is, ahogy az most megtörtént a teljes kapacitás mellett, tíz csoportban közel háromszáz kisgyermeket befogadó óvoda esetében is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában