Várják a felajánlásokat!

2023.10.26. 13:00

Vajon kinek a fenyőfája fog díszelegni idén a Városháza előtt?

Jó ideje hagyomány már Székesfehérváron, hogy a megyeszékhely karácsonyfája egy felajánlás eredménye és ez idén sem lesz másképp.

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív

Az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság idén is várja azon fenyőfa tulajdonosok felajánlását, akik a gondosan és hosszasan nevelt fájukat a Városháza előtt szeretnék viszontlátni karácsonykor. Ehhez azonban a fának meg kell felelnie néhány kritériumnak. Minimum 7-8 méter magasnak, szépnek és formásnak kell lennie, illetve a ’lelőhelyének’ is megközelíthető legyen, hogy a szakemberek daruval sérülésmentesen ki tudják majd emelni – részletezi a Városgondnokság közösségi oldalán. 

Aki úgy gondolja, hogy megfelel mindezeknek, az már küldheti is a fenyőfáról készült képet a [email protected] címre. 

Talán még emlékeznek, hogy tavaly Fehérvár karácsonyfájáért egészen Kőszárhegyig mentek a Városgondnokság munkatársai, mégpedig Nagy Zsolthoz, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetőjéhez, aki még 2002-ben költözött családjával Kőszárhegyre. Az általa felajánlott fenyőfa egyébként több mint 20 évvel ezelőtt a Városház tér 1-es épületének a fenyőfája volt és az önkormányzat, mint minden évben, úgy akkor is felajánlotta a dolgozóinak, hogy hazavihetik a fát. Ezt Nagy Zsolt vállalta magára, majd két évtizeddel később a terebélyes és magas fenyő végül a városi karácsony ékeként tündökölt a Városház téren – az irodavezető erről még tavaly az SZKKK-nak is mesélt. 

Három éve pedig, 2020-ban az öreghegyi Floch család ajánlotta fel a közel 8 méter magas ezüstfenyőfáját Fehérvár karácsonyfájának. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában