Gasztronómiai főzőverseny

2023.10.15. 14:00

Vadászrandevú nyolcadszor Kápolnásnyéken

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Fishing & Hunting Vadászrandevú gasztronómiai főzőversenyét Kápolnásnyéken. A vándorkupa visszakerült egy korábbi nyerteshez.

S. Töttő Rita

Fotó: Kőmíves András

A vadgasztronómiai specialitások java főtt, illatozott szombaton az üstökben, bográcsokban a szombaton megrendezett Vadászrandevú rendezvényén. Az eseménynek ezúttal is a Halász-kastély kertje adott otthont, ahol immáron nyolcadik alkalommal találkoztak a vadételek rajongói. A Fishing & Hunting csatorna nevével fémjelzett nagyszabású eseményen ezúttal sem csalódhatott a tapasztalt zsűri: Lipp Adrienn vadásznő, Varga Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Podhorszki István polgármester és Prohászka Béla mesterszakács kóstolta végig a vadalkotásokat.

Fotó: Kőmíves András

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a rendezvény házigazdájaként a vadat és a gasztronómiát éltette köszöntőjében, s örömét fejezte ki, hogy egy olyan rendezvényen, mint a Vadászrandevú, találkozhatnak egymással a két téma kedvelői. A főzőverseny díjait ezúttal Csák János, kulturális és innovációs miniszter adta át, köszönhetően annak, hogy a Vadászrandevúval párhuzamosan a közelben folyt a Hangzó Helikon Fesztivál is, melynek meghívottja volt. A miniszter a rendezvényen kiemelte: kulturális értéket képvisel a vadászat is, nem mellesleg egy közösség a terített asztal mellől indul fejlődésnek a leghatékonyabban.

Fotó: Kőmíves András

A Vándorkupa egy korábbi, 2021-es győzteshez, a Metal-for csapatához került, így egy évig ismét ők őrizhetik azt, boldog, büszke érzésekkel.

Fotó: Kőmíves András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában