Elkezdődött a Fejér megyei programsorozat

2023.10.13. 11:08

Tábornoki kinevezéseket adott át a köztársasági elnök Fehérvárcsurgón

A belügyminiszter, a pénzügyminiszter és a honvédelmi miniszter részvételével, tábornoki kinevezésekkel vette kezdetét pénteken reggel Novák Katalin köztársasági elnök Fejér megyei programsorozata.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély adott otthont pénteken délelőtt a Sándor-palota kihelyezett programjának, a tábornoki kinevezések ünnepélyes átadásának. Az eseményen Novák Katalin köztársasági elnök mellett részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország köztársasági elnöke a honvédelmi miniszter előterjesztésére 2023. október 23-ai hatállyal altábornagy rendfokozatba lépteti elő Kajári Ferenc vezérőrnagyot, vezérőrnagy rendfokozatba Tajti Norbert dandártábornokot, dandártábornok rendfokozatba Váczi Pál Imre ezredest és Drót László ezredest. A pénzügyminiszter javaslatára pénzügyőr vezérőrnagy rendfokozat kinevezést vehetett át Demeter Tamás rendőr dandártábornok. A belügyminiszter javaslatára rendőr dandártábornok rendfokozatba léphet Kovács András rendőr ezredes, tűzoltó dandártábornok rendfokozatba Fülep Zoltán tűzoltó ezredes.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a feol.hu-nak elmondta: a Magyar Honvédségnél korszakváltás zajlik, haderő- és számos olyan fejlesztésben, amely Magyarország és a magyar emberek biztonságát garantálni tudja.

- Olyan haderőt építünk, amely a régió domináns haderejeként meghatározó tud lenni közel s távol egyaránt. Akik most ezt a haderőt vezetik, kiemelt felelősséggel bírnak, hiszen nehéz, veszélyes időket élünk. Nagyon fontos tehát, hogy azok a tisztek, akik a haderőt irányítják, stratégiáját megalkotják, műveleteiben részt vesznek, a legmagasabb tudással, képzettséggel, tapasztalattal rendelkező tábornokok legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában