Mégsem vitte el a vihar

2023.10.28. 20:00

Összhangban: tök-jó party Polgárdiban

Az időjárás jól megviccelte ugyan a szervezőket és az érdeklődőket, majdnem elmaradt a rendezvény, de aztán a Polgárdi Összhang Kulturális, Városszépítő és Érdekvédelmi Egyesület merészen úgy határozott, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel megtartja hagyományos – látványos jelmezes felvonulással, tökös mulatsággal egybekötött – szelleműző eseményét.

Feol.hu

„Közvilágítás” a tökös sétányon, földközelből

Fotó: Speil Ármin

A döntés helyesnek bizonyult, hiszen az eső és a szél is nagyjából elállt, így százak érkeztek pénteken estefelé a városháza szomszédságába, hogy részt vegyenek a 2023-as Tök-jó partyn. A népekhez csatlakozott Bognár Roland termelő jóvoltából az idei esztendő legnagyobb polgárdi töke is – a maga nem kevesebb, mint 307 kilójával! (Sok erős ember kellett hozzá, hogy leemeljék a teherautóról!)

Íme Polgárdi legnagyobb töke. Írd és mondd: 307 kilogramm!
Fotó: Zelenák Tibor Tamás

A jelmezek sokasága és változatossága is azt mutatta, hogy az elmúlt évek alatt stabil kis közösség alakult ki, a családok szívesen jönnek, hogy egy vidám hangulatú eseményen mustra alá vegyék egymás szellemes öltözetét, elfogyasszanak pár finom tökös falatot, és elkortyolgassanak egy forró teát (a bátrabb 18 év felettiek esetleg kis mennyiségű erjedt állapotú folyékony gyümölcsöt...).

„Kérem a kaszámat!”
Fotó: Speil Ármin

A felvonulás a Polgárdi feliratú szelfiponttól indult, és oda is érkezett vissza. A piactéren megállt a tömeg egy kis pihenőre, táncolásra. Aztán az indulási helyszínre visszaérkezőket a Projekt Prometheus tűzzsonglőrök előadása, no meg hangulatos muzsikaszó kísérte finom falatok és meleg italok melletti baráti beszélgetés várta.

Boszorkánytánc a piactéren
Fotó: Speil Ármin

Szerző: Zelenák Tibor Tamás, V. Varga József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában