Vörös muskátlik és fekete aszfalt

2023.10.11. 12:30

Örökbefogadó szülőket vár az önkormányzat Bakonycsernyén

Miközben gőzerővel folyik, illetve a végéhez közeledik a Kisgyón felé vezető út felújítása, a nagyközség belterületén is változások vannak. Közeleg a tél, így el kell távolítani a muskátlikat. Az önkormányzat nem dobja el a települést eddig díszítő, hálás növényeket, inkább örökbe adja őket.

Palocsai Jenő

Az oszlopokon és a korlátokon pompázó nővények szára lényegesen hosszabbra nyúlt, így szállítása és teleltetése is nagyobb odafigyelést igényel

Fotó: önkormányzat

A korábbi kátyúkkal tarkított, vagy még inkább ép aszfaltszigetekkel tagolt kátyúfolyamnak mondható, Kisgyón felé vezető utat felújítják, kiegyenlítő és kopóréteget hordva fel és hengerezve le. A kulcsosházakként ismert épületek felé vezető út kezdetén áll az óvoda, melynek mostantól, a útfelújítási munkáknak köszönhetően, aszfaltos parkolója lett. 

Eközben a település központjában egy új, értékmentő kampány indult, „Legyen a házad dísze jövőre, fogadj örökbe muskátlit” címmel 

-A településünket szépítő muskátlikat összegyűjtjük és új tulajdonost keresünk számukra. Várjuk azokat a virágszerető csernyeieket, akik szívesen vállalkoznak arra, hogy a muskátlikat gondozzák és átteleltetik. Az akció során ingatlanonként maximum 10 tövet biztosítunk térítésmentesen. Ezen a héten lekerülnek az oszlopokról, korlátokról is a virágok, melyek egy teleltetést követően még sok-sok erkélyt, teraszt boríthatnak virágba jövőre is, tudtuk meg Turi Balázs polgármestertől. 

A felhívásból kiderül, hogy csak csernyeiek vehetnek rajta rész lakcímkártyával és az is, hogy a muskátlitövek elszállításáról mindenki saját maga gondoskodik. Regisztrálni nem kell, ám érdemes igyekezni, mert a rendelkezésre álló készlet erejéig szolgálják ki az érdeklődőket október 11-13 között a Béke- telepi klubnál, a településközponti parkolóban és az Evangélikus templom előtti téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában