Okostanterem-program

2023.10.17. 17:30

Módszertan az okoseszközök iskolai oktatásban történő hatékony felhasználására

Az Alba Innovár Digitális Élményközpont Okostanterem-programját mutatták be a pedagógusoknak kedden délután több előadás keretében a Városházán.

Borsányi Bea

A fehérvári iskolák mintegy kétharmada már bekapcsolódott az Okostanterem-programba

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- Izgalmas pontjához érkezett a székesfehérvári Okostanterem-program – fogalmazott Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke a kedd délutáni előadás-sorozat előtt a feol.hu-nak. – A fehérvári általános iskolák mintegy kétharmada már részt vett ezen a programon, ami nem csak azt jelenti, hogy van nekik egy szép, jól feleszerelt tantermük, amit a mindennapokban tudnak használni, de a tanárok mintegy tizede olyan technikákat sajátított el, amivel eredményesebben tudja megszólítani a mai fiatalokat. Ennek köszönhetően eredményesebb lehet az oktatás és hatékonyabb lehet a diákok kompetenciáinak a fejlesztése is – tette hozzá.

A keddi napon azok az iskolák tartottak előadásokat, akiknek már vannak tapasztalataik és főként azokat igyekeztek megszólítani, akik még nem csatlakoztak az Okostanterem-programhoz, ugyanakkor a már résztvevőknek arra is jó alkalom volt a keddi, hogy egymás között beszéljék meg az eredményeiket, a program egyes elemeit, a megszerzett tudást.

Cser-Palkovics András köszöntőjében rámutatott, az Okostanterem-program nem eszköz, hanem módszertan. Kiemelte: egyedülálló kezdeményezésről van szó az országban, amelyet a város teljes mellszélességgel támogat annak érdekében, hogy gyerekeink, akik beleszülettek a mai modern, gyorsan változó, erősen digitalizált világba, többet tudjanak nálunk és hasznot kovácsolhassanak ebből a mindennapok során, hiszen a világ abba az irányba halad, hogy az okoseszközök megfelelő használatának ismerete nélkül lassan nem lehet pl. koncertjegyet vagy buszbérletet sem vásárolni. Ezért feltétlenül szükséges a megfelelő módon beengedni ezeket az eszközöket az oktatásba! 

Laufer Tamás azt is bejelentette, hamarosan ösztöndíjat indítanak az iskolák számára: az Alba Innovár támogatja olyan oktatástechnológiai pedagógusok alkalmazását, akik az Okostanterem-programot beépítik az intézmények mindennapjaiba, aktualizálják és frissen tartják a rendszert, illetve kapcsolatot tartanak a többi iskolával és az Alba Innovárral is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában