Bor csorgott a kútból

2023.10.01. 16:30

Megválasztották a 13. ezerjó Fiút Móron

Régi hagyomány már a városban, hogy a Borbarát Hölgyek Egyesülete kezdeményezésére Ezerjó Fiút választanak. Nem csak a bejelentés ünnepi műsorát, hanem magát a győztest is meg lehetett nézni a Lamberg-kastély kertjében, a Teremtés kútjánál.

Palocsai Jenő

Fotó: Hrubos Zsolt

Borrendek taláros lovagjai, tiarás borkirálynők, a Móri Ifjúsági Fúvószenekar vörös egyenruhás tagjai, város előjárói, de még az országgyűlési képviselő is felsorakozott, szemben a Móri Borbarát Hölgyekkel egyetlen apróság köszöntésére. 

-Ebben az évben is nagyon izgultunk, hogy vajon ki lesz az Ezerjó Fiú, méghozzá a 13. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült találni egyet. Az idei Ezerjó Fiú Kovács-Szailer Enikő és Kovács Péter-Pál gyermeke, a kis Konor. Ők ezek szerint biztosra mentek tavaly, bizonyára ittak Ezerjót és így született a kis Konor, aki június 17-én látta meg a napvilágot, mondta a borbarát Hölgyek vezetője Bäcker Zsuzsanna a Borbarát Hölgyek vezetője. 

A bejelentést követően a szervező egyesület egyik tagja, Förhécz Sándorné Márti Aranyosi Ármin Álmodj szépet és nagyot versével köszöntötte a 13. Ezerjó Fiút, aki több ajándékot, így móri Ezerjó bort is kapott Pintér Zita borbarát hölgytől, Törő Gábor országgyűlési képviselőtől és a város képviseletében megjelent Fett Krisztián alpolgármestertől. 

Ezt követően Bäcker Zsuzsanna egyesével kihívta és tagtársaival megajándékozta az elmúlt 12 év összes Ezejó Fiú címet elnyert legényt, akikről a megjelent csoportok, illetve a nézők fotók tucatjait készítették. 

Záróakkordként az új borkirálynő Négele Dóra megkísérelte a lehetetlent. A feladata az volt, hogy móri bort fakasszon a Teremtés – kútjából, vagyis a Lamberg-kastély parkjában található Puttó szoborból. A 21. borkirálynő ezt a próbát is kiállta, mivel csörgedezni kezdett a fehérbor Nagy Benedek móri szobrászművész alkotásából. Az ünneplő közönség tagjai egymást követve léptek a kúthoz, megkóstolni a bort és koccintani a 13. Ezerjó Fiú és az apróság családjának egészségére, miközben a borbarát hölgyek házi készítésű süteményekkel, köztük malacfüllel és igazi sváb kvircedlivel kínáltak mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában