Elhunyt szeretteinkre emlékezünk

2023.10.31. 07:30

Megemlékezés, szentmise és istentisztelet Székesfehérváron

Mindenszentek és halottak napján az alábbi meghitt megemlékezésekre nyílik lehetőség a megyeszékhelyen, ahol gyertyagyújtással és imádsággal emlékezhetünk elhunyt szeretteinkre, szentjeinkre, hőseinkre.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: szekesfehervar.hu

Október 31-én kezdődnek halottak napja alkalmából Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának koszorúzásai, melyekkel a fehérvári katonatemetőkben nyugvó hősi halottak, katonák emléke előtt tiszteleg a város. Koszorúzó helyszínek és időpontok: 10.00 óra - Hosszú temető,  10.30 óra - Szentlélek katonatemető, 11.00 óra - Orosz katonatemető, 11.30 óra - Budai úti laktanya, 12.00 óra - Városház téri II. világháborús emlékmű. Az alábbi temetőkben koszorúelhelyezésre kerül sor: Izraelita temető, I. világháborús kereszt, Rác temető, Evangélikus temető, Csalai orosz temető, Gac hegyen hősi halált halt kadétok emlékparkja (Király sor - Géza utca). Az elhunyt díszpolgárok sírhelyein pedig sírcsokrokat helyeznek el - tájékoztatott az önkormányzat hétfőn. 

Mindenszentek napján 18 órakor Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét a Székesegyházban minden szent tiszteletére, azokéra is, akiket külön emléknappal nem ünnepel az egyház. Halottak Napja előestéjén megemlékezik minden elhunytról is és a szentmise után az altemplomban imádkozik püspökelődei lelki üdvéért.

November 1-jén, szerdán mindenszentek napi temetői megemlékezések lesznek, tájékoztat a Székesfehérvár Budai Úti Református Gyülekezet: 15 óra Kisfaludi temető (Haranglábnál), 16 óra Vigasztalás evangéliuma (Béla úti temető nagyravatalozója előtt), 17 óra Emlékezők istentisztelete (Budai úti református altemplomban).

A város ökumenikus megemlékezése Vigasztaló Szó a gyászban és emlékezésben címmel november 1-jén 16 órától lesz a Béla úti köztemető díszített ravatalozó udvarában.

A város honlapja írja, hogy Székesfehérvár részt vesz a III. Országos Mindenszentek Napi Mécsesgyújtáson, melyet a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete szervez több városi temető csatlakozásával. november 1-jén, ugyancsak 16 órától a Béla úti temetőben a látogatók bevonásával, közös mécsesgyújtással​ teremtenek lehetőséget az együttes emlékezésre.

Halottak napján 15 órakor a doni emlékkápolna felújítása miatt a Székesegyházban tart Spányi Antal megyés püspök engesztelő szentmisét az I. és a II. világháború során elesett hős katonákért és hozzátartozóikért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában