Csak távolról tisztelhetjük őket

2023.10.29. 08:00

Már nem helyezhetünk el az ünnepek idején virágokat és mécseseket a királyok sírjaira Székesfehérváron

Éppen mindenszentek idején zár be a nemzeti emlékhely, így nem tehetünk virágot, mécsest a valaha volt koronázóvárosban temetett királyok hantjaira.

Palocsai Jenő

Mindenszentek idején és halottak napján elhunyt szeretteink, elődeink előtt hajtunk fejet

Fotó: pexels.com

Mindenszentek idején és halottak napján elhunyt szeretteink, illetve elődeink előtt hajtunk fejet, megköszönve azt amit kaptunk tőlük, amit tovább adhatunk. Ez igaz a régi királyok poraira is, hiszen tőlük is sokat kaptunk, nekik is sokat köszönhetünk, ám őket csak távolról tisztelhetjük majd, mert nem lesz nyitva a romkert, mivel a mindenszentek ideje éppen egybe esik a királysírok kertjének zárásával, tudtuk meg a Szent István Király Múzeumtól.
Az intézménynek feltettük a kérdést, hogy nyitva áll -e a romkert a lakosság előtt mindenszentek hetében?
Vagyis azokon a napokon, mikor még azon sírokra is kerül virág, akikre egész évben nem jut.

–A Nemzeti Emlékhely minden évben április 1. - október 31. között tart nyitva. Novemberben már elkezdi a Szent István Király Múzeum a téli felkészülést, hogy az egykori koronázó bazilika falmaradványai megfelelő állagvédelemben részesüljenek, fogalmazott Látrányi Viktória politikai tartalom koordinációjáért felelős vezető.
Legközelebb tehát jövő áprilisban, annak első napján tehetünk virágot a nagy illetve szent uralkodóink porhüvelyét rejtő sírok fölé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában