Együtt ünnepelt a falu

2023.10.15. 11:30

Lagzis hangulatban ünnepeltek az idősek Jenőben (galéria, videó)

Jenő falu szívében, az Idősek Napja alkalmából rendezett esemény nem csak az ünneplésről szólt, hanem a generációk közötti összetartozás és tisztelet erősítéséről is.

Hajdú Marianna

A meglepetés műsorokat követően valódi lakodalmas hangulatban múlatták a délutáni órákat a jenői idősek

Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

Szombaton délután a jenői művelődési házban különleges rendezvényre került sor. A falu minden nyugdíjas lakóját vendégül látták, hogy együtt ünnepeljék az Idősek Napját. A rendezvényen az időseknek nem csak a falu fiataljai, hanem ők maguk is meglepetéssel készültek.
Körmendi Gitta saját versének elszavalását követően Kerekes Ildikó, a település polgármestere köszöntötte megható szavakkal az időseket: 

Az idős korban már sok minden a helyére kerül az emberben, megérti az élet lényegét, és értékeli azt, ami az övé.

Hangsúlyozta, hogy az idősek már megtették azt, amit a család, a közösség és az ország várt tőlük, és most a pihenés, a gondoskodás évei következnek. A polgármester arra buzdított mindenkit, hogy az összetartozás erejével, a fiatalok és az idősek közötti kapcsolatok ápolásával tegyünk azért, hogy minden idős ember méltóságteljesen élhesse meg az öregkorát.


A jenői általános iskola diákjai kedves előadással lepték meg az időseket, de a meglepetések itt nem értek véget. Balsai Miklósné és Németh Józsefné saját verssel készült az alkalomra, melyet a jelenlévők meghatottan hallgattak.
A rendezvény hangulatát Hutvágner Péter zenéje emelte fel. Szó szerint elhúzta mindenki nótáját, ami annyira magával ragadta a jelenlévőket, hogy rövid időn belül az egész társaság lakodalmas hangulatban nótázott és táncolt, egészen az esti órákig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában