Nem csak a húszéveseké a világ

2023.10.12. 18:00

Kirándulás a Káli medencébe

A székesfehérvári Felsővárosi Közösségi Házban már több mint 25 éve kiválóan működő „Nem csak a 20 éveseké a világ” Nyugdíjas Klub Bognár Mária klubvezető szervezésével külön autóbuszos kirándulást szervezett a Káli medencébe. A csoport a Balaton Felvidéki Nemzeti Park nevezetességeit tekintette meg, a Székesfehérvár-Veszprém-Nagyvázsony-Mencshely-Köveskál-Révfülöp-Salföld-Balatonalaki-Székesfehérvár útvonalon.

Fotó: Török Józsefné

Mencshelyen megnézték a falumúzeumot. Köveskálon a műemlék református templomot és a Térképházat. A révfülöpi Tóth Vendéglőben elfogyasztott finom ebéd után tovább indultak Salföldre. A Bakonyi Erdőgazdaság Zrt. által üzemeltetett farmon megtekintették a nevezetességeket. Lehetőség nyílt arra. hogy lovas kocsival felkeressék a XIII. században épített Pálos rendi kolostor romjait is.

Fotó: Török Józsefné

Az október elejei szép, napsütötte időjárásnak is köszönhetően a Káli medencében nagyon jól érezte magát a népes kiránduló csoport.

A klub legközelebbi programja október 14-én, szombaton lesz, 15 órai kezdettel ekkor tartják a hagyományos Teréz napi Szüreti Báljukat.

Szerző: Csató József

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában